Udar motornog vozila u divljeg konja, B. Glava


  Dana, 30.08.2023 godine u 21,10 sati dogodila se prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom na magistralnom putu M- 15 , Livno - Šujica,  na prevoju Borova Glava, u kojoj je D.G. rođen 1991. godine u Šipovu, upravljajući teretnim motornim vozilom marke "Volkswagen Crafter" udario u divljeg konja, pri čemu je divlji konj uginuo. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Livno, o svemu su upoznati djelatnici JP Ceste, komunalni inspektor grada Livna  i djelatnici JP Komunalno Livnu , koji su izvršili uklanjanje uginule životinje.

 

Teže povrijeđene osobe u prometnoj nezgodi, Glamoč


Dana, 30.08.2023. godine u 18,50 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Proleterska, Glamoč, u kojoj je Đ.Š. rođena 1984. godine u Glamoču, upravljajući motornim vozilom marke "Mercedes" u jednom momentu izgubila nadzor nad vozilom i udarila u stablo i metalnu ogradu, pri čemu je zadobila teže tjelesne ozljede. U vozilu se kao suvozač nalazio A.G. rođen 1999. godine u Uskoplju, koji je također, zadobio teže tjelesne ozljede. Navedenim je ukazane liječnička pomoć u DZ Glamoč, nakon čega su prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno na daljnje liječenje. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Glamoč, dok je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

 

Javni natječaj za prijem državnog službenika u Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 za poziciju Inspektor za zaštitu od požara i eksplozija


Agencija za državnu službu FBiH na zahtjev MUP-a K10 objavljuje javni natječaj za prijem državnog službenika za poziciju Inspektor za zaštitu od požara i eksplozija u Odsjeku za inspekcijske poslove. Rok za dostavljanje dokumentacije je 07.09.2023. godine

 

Prometne nezgode, Glamoč


  Dana, 28. 08. 2023. godine u 17,15 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Junuza Duruta u Glamoču, u kojoj je R.K. rođen 2002. godine U Mrkonjić Gradu upravljajući motociklom marke "Honda" u jedno momentu izgubio nadzor nad motociklom i sletio s kolnika. Navedeni je prevezen u DZ Glamoč, gdje mu je ukazana liječnička pomoć, konstatirane teže tjelesne ozljede, nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na daljnjem liječenu.   Također, dana 28. 08. 2023. godine u 18,40 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu Glamoč - Mliništa, u mjestu Odžak, u kojoj je M.T. rođen 1989. godine u Banja Luci, upravljajući motornim vozilom marke Renault" izgubio nadzor nad istim i sletio s kolnika. Isti je prevezen u DZ Glamoč, gdje mu je ukazana liječnička pomoć, konstatirane teže tjelesne ozljede, nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu u Livno, gdje je zadržan na daljnjem liječenu.   

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 21. do 28. 08. 2023. godine


 U vremenskom periodu od 21. do 28. 08. 2023. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se dvadeset i četiri prometne nezgode, od toga pet prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama ( 1 TTO i 7 LTO ), dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i sedamnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se petnaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se devet prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.  U oblasti kriminaliteta zabilježeno je četrnaest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:      - 4 KD "Teška krađa",   - 3 KD "Šumska krađa",   - 3 KD "Oštećenje tuđe stvari",   - 1 KD "Krađa",   - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti",   - 1 KD "Računalna prijevara",   - 1 KD "Nasilje u obitelji".   Na području Hercegbosanske županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( svađa, vika, vrijeđanje ),   - jedan prekršaj po čl. 17. zakona o javnom redu i miru ( pijančevanje na javnom mjestu ),   - jedna prekršaj po čl. 20. Zakona o javnom redu i miru ( isticanje nedopušteno simbola ),   - dva prekršaja po čl. 30 . Zakona o javnom redu i miru ( neporezno držanje i zlostavljanje životinja ).   

 

Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u MUPK10


Agencija za državnu službu FBiH na zahtjev MUP-a K10 objavljuje javni natječaj za prijem državnog službenika za poziciju Stručni savjetnik za pravna i kadrovska pitanja u Odsjeku za pravne, kadrovske i opće poslove u Upravi policije - 1 ( jedan) izvršitelj. Rok za dostavljanje dokumentacije je 05.09.2023. godine

 

Izvješće o stanju kriminaliteta na području HBŽ za mjesec srpanj 2023. godine


   Broj kaznenih djela u srpnju 2023. godine u odnosu na lipanj 2023. godine je manji za 5 kaznenih djela ili 27,78 % i u odnosu na srpanj 2022. godine je manji za 7 kaznenih djela ili 35 %. Tijekom mjeseca lipnja 2023. godine na području Hercegbosanske županije evidentirano je 18 KD-a, a u mjesecu srpnju 2022. godine 20 KD-a.

 

Izvješće o stanju javnog reda i mira na području HBŽ za mjesec srpanj 2023. godine


  - Na području Hercegbosanske županije tijekom mjeseca srpnja 2023. godine evidentirana su 23 prekršaja, odnosno slučaja narušavanja javnog reda i mira, koje je počinilo 35 osoba, od toga je jedna osoba maloljetna. U narušavanjima javnog reda i mira sudjelovalo je 46 osoba. U odnosu na mjesec srpanj 2022 godine ( 32 prekršaja koje je počinilo 40 osoba ) počinjen je manji broj prekršaja za 9 ili za 28,13 %, a broj počinitelja prekršaja je manji za 5 počinitelja ili za 12,50 %.

 

Teška krađa, Drvar


  Dana, 21. 08. 2023. godine u 06,00 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noć od strane NN osobe ili više njih izvršena provala u trgovačku radnju u ul. Titovoj  U Drvaru.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar te tom prilikom utvrdili da je otuđena određena količina prehrambenih proizvoda, alkoholnog pića i novca. Dalji operativni rad je u tijeku.

 

Udar motornog vozila u divljeg konja, Borova Glava


 Dana, 21. 08. 2023. godine u 23,05 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M -15 , Livno -Šujica, na prevoju Borova Glava, Livnu, u kojoj je N. Ž. ( 1987 godine ) iz Kalesije, upravljajući motornim vozilom marke Mazda, udario u divljeg konja.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Livno, o svemu su upoznati djelatnici JP "Ceste i JP Komunalno- Livnu, koji su izvršili uklanjanje uginule životinje

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica