Prometne nezgode s povrijeđenim osobama!


   Dana, 24.05.2021 godine u 17,10 sati dogodila se prometna nezgoda na šumskom putu na lokalitetu Grabež,B. Grahovo, u kojoj je S.B. rođen 1992 godine u Livnu,  upravljajući m/v marke "Mercedes" reg. oznaka J38 T 430 u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, pri čemu je zadobio teže tjelesne ozljede , nakon čega je upućen u Županijsku bolnicu u Livno na liječenje. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP B. Grahovo.    Također, dana 25.05.2021 godine u 01,40 sati dogodila se prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom  i jednom lakšom povrijeđenom osobom na lokalnom putu u mjestu Borčani, Tomislavgrad, u kojoj je K. Dž. rođena 2000 godine u Tomislavgradu, upravljajući m/v marke VW "Lupo" reg. oznaka J08 T 763 izgubila nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika, pri čemu je zadobila lakše tjelesne ozljede koje su joj sanirane u DZ Tomislavgrad. Očevid  na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Tomislavgrad. 

Nasilničko ponašanje u Tomislavgradu


23.05.2021 godine u 20,30 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da se u ul. Mijata Tomića u Tomislavgrad nalazi veća skupina NN osoba koja nosi metalne šipke, pali baklje, napada prolaznike i motorna vozila koja se kreću navedenom ulicom.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 17. do 24. 05.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 17. do 24.05.2021 godine na području HB županije dogodilo se četrnaest prometnih  nezgoda, od toga četiri prometne nezgode sa povrijeđenim osobama ( 1 TTO i 3 LTO ), dvije prometne nezgode sa većim materijalnom štetom i sedam prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se devet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se četiri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:      - 1 KD "Krađe" ( PP Drvar),    - 2 KD "Nasilja u obitelji" ( PP Livno),    - 2 KD "Oštećenja tuđe stvari" ( PP Livno i PP Tomislavgrad ),    - 1 KD "Nasilničko ponašanje " ( PP Tomislavgrad).

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 10. do 17.05. 2021 godine!


   U vremenskom periodu od 10. do 17.05.2021 godine na području HB županije dogodilo se devet prometnih nezgoda od toga četiri prometne nezgode sa povrijeđenim osobama ( 1 SSO, 1 TTO i 1 LTO ) i pet prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se tri prometne nezgode i u zoni odgovornost PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta  zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari"( PP Livno i PP Kupres ),   - 1 KD "Povreda mira pokojnika" ( PP Drvar ),   - 1 KD "Teška kraša" ( PP Tomislavgrad),   - 1 KD "Kraša" (PP Livno),   - 1 KD " Neovlašteno optičko snimanje (PP Livno),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno ).    Na području HB Županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:    - tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),    - jedna prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),    - jedna prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).    

Slijetanje s kolnika sa smrtnim posljedicama, Kupres!


  Dana, 14.05.2021 godine u 16,35 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da se na lokalitetu Žlibina - Popov Gaj, Kupres, u terenskom motornom vozilu nalazi beživotno tijelo NN osobe.    Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Kupres, gdje su obavili očevid te tom prilikom utvrdili da je M.D. rođen 1953 godine u Gornjem Malovanu,gdje je i nastanjen, upravljajući m/v marke "DAIHATS" reg. oznaka K 972 RTL , u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom, te sletio s kolnika udarivši pri tom u stablo bukve, gdje je od zadobivenih ozljede preminuo na mjestu događaja.    Od strane dežurnog liječnika DZ Kupres izvršen je pregled tijela smrtno stradale osobe. O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj, nakon čega je tijelo predano obitelji.

Slijetanje s kolnika sa otuđenim motornim vozilom, Tomislavgrad!


  Dana, 13.05.2021 godine u 21,49 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom  putu M 15 Tomislavgrad - Šujica u mjestu Mokronoge u kojoj je M.K. upravljajući m/v marke VW "Golf" reg. oznaka E12 J 972 u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika, te tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede koje su mu sanirane u DZ Tomislavgradu, nakon  čega je prevezen na daljnje liječenje u Županijsku bolnicu u Livnu, dok je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.    Prilikom vršenja očevida i operativnog rada djelatnici PP Tomislavgrada došli su do saznanja da je vlasnik motornog vozila osoba sa područja Tomislavgrad, te da je motorno vozilo otuđeno sa parking prostora u ul. Andrijice Šimića u Tomislavgradu.  

Prometna nezgoda s lakše povrijeđenom osobom, Livno!


  Dana, 11.05.2021 godine u 15,15 sati dogodila se prometan nezgoda s većom materijalnom i jednom povrijeđenom osobom na regionalnom putu Zabrišće - Sajković u mjestu Odžak, Livno, u kojoj su sudjelovali B.C. rođen 1975 godine u Livnu upravljajući m/v marke "Golf" reg. oznaka A15 O 133, kao suputnik u m/v nalazila  se I.Z. rođena 1954 godne u Livnu, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozljede i L.L. rođen 1997 godine u N. Sadu  upravljajući teretnim motornim vozilom marke "MAN" reg. oznaka A03 K 945.Očevida na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno. 

Zapaljen kontejner, Kupres!


  Dana, 10.05.2021 godine u 09,00 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noći od strane NN osobe ili više njih zapaljen kontejner , vlasništvo Šumarije Kupres, na lokalitetu Ravašnica, Kupres. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Kupres.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 03. do 10.05.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 03. do 10.05.2021 godine na području HB županije dogodilo se deset prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s povrijeđenim osobama  ( 2 LTO ) i osam prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se šest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se dvije prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se dvije prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Teška krađa" (PP Drvar ),   - 2 KD "Ugrožavanje sigurnosti ( PP Livno i PP Tomislavgrad ),   - 2 KD "Šumska krađa" ( PP Tomislavgrad i PP B.Grahovo ),   - 1 KD "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - dva prekršaja po čl. 6. Zakon o javnom redu i miru (naročito drsko ponašanje ),   - dva prekršaja po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ),   - dva prekršaja po čl. 31.Zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinja na javno mjesto bez brnjice).

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 26.04. do 03.05 2021 godine!


 U vremenskom periodu od 26.04. do 03.05.2021 godine na području HB županije zabilježeno je osam prometnih nezgoda od toga jedna prometna nezgoda s povrijeđenom osobom ( 1 LTO ), jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i šest prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su tri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježeno je pet prometnih nezgoda, dok u zoni odgovornosti PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica