Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 16. do 23.08.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 16. do 23.08.2021 godine na području HB županije dogodilo se osamnaest prometnih nezgoda, od toga jedan prometna nezgoda sa povrijeđenom osobom ( 1 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i šesnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se jedanaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se sedam prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 09. do 16.08. 2021 godine !


 U vremenskom periodu od 09. do 16. 08. 2021 godine na području HB županije zabilježeno je 27 prometnih nezgoda, od toga 5 prometnih nezgoda sa povrijeđenim osobama ( 6 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i 21 prometna nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se 11 prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se 11 prometnih nezgoda , dok se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodilo 5 prometnih nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Oštećenje tuđe stvari",   - 1 KD "Nesavjesno čuvanje psa i drugih opasnih životinja",   - 1 KD "Prijevare",   - 1 KD " Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga",   - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda".   Na području HB županije zabilježeno je deset prekršaja po javnom redu i miru:

 

Priopćenje iz policije o navodnom napadu na profesora povijesti iz Drvara


U proteklim danima su pojedini internetski portali prenijeli vijest o napadu na profesora povijesti iz Drvara B.Š. i po izjavi oštećenog da se radi o naručenom napadu koji ima političku pozadinu, a isti je naveo u svojim izjavama za medije da je od napadača dobio i poruku kako će osjetiti i veće posljedice ako i dalje bude pisao protiv Stanivukovića. Prilikom davanja izjave tijekom sutrašnjeg dana djelatnicima policije B.Š. nekoliko je puta izjavio da je u pitanju „politička priča“ da policijski službenici neće pronaći NN napadača koji mu je nanio povrede jer da je isti nagovoren od strane jedne političke opcije da prijavi napad na sebe i da za to optuži oca od gradonačelnika Banja Luke. Isti je u više navrata od policijskih službenika tražio da prijavu povuče i da se odustane od svih daljnjih operativnih radnji.

 

Smrtno stradala osoba u požaru, Drvar!


  Dana, 12.08.2021 godine u 05,00 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojava da je izbio požar u obiteljskoj kući u mjestu Drvar selo. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Drvar i VD Drvar koji su lokalizirali požar, te ulaskom u obiteljsku kuću pronašli beživotno tijelo Z.T. rođen 1958 godine u Drvar.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar, MUP-a K 10 i dežurni tužitelj, nakon čega je tijelo smrtno stradale osobe predano obitelji. 

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 02. do 09. 08. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 02. do 09.08. 2021 godine na području HB županije dogodila se 31 prometna nezgoda, od toga 4 prometne nezgode sa povrijeđenom osobom ( 1 SS0 i 1 LTO ) i 26 prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se 14 prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se 15 prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se 2 prometne nezgode.

 

Smrtno stradala osoba u prometnoj nezgodi ,Tomislavgrad!


  Dana, 06.08.2021 godine u 15,05 sati dogodila se prometna nezgoda na makadamskom putu Lipa - Barbarića livada, općina Tomislavgrad, u kojoj je N.T. rođena 1971 godine u Tomislavgradu, upravljajući četvorociklom ( Quad ), marke Yamaha 350 registarskih oznaka FR 45212 ( Švicarske registarske oznake ),  u jednom momentu izgubila nadzor nad vozilom te sletila sa makadamskog puta, pri čemu je smrtno stradala.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad i dežurni liječnik DZ Tomislavgrada koji je pregledom tijela konstatirao smrt. o svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj. 

 

Razbijena prozorska stakla na pravoslavnoj crkvi, Kupes !


  Dana, 05.08.2021 godine u 10,30 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da su od stane NN počinitelja ili više njih razbijena stakla na pravoslavnoj crkvi " Presvjetle Bogorodice" u mjestu Kudilji, Kupres.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Kupres te tom prilikom utvrdili da su na crkvi razbijena dva prozorska stakla i da je srušen nadgrobni spomenik ( križ ) u dvorištu crkve.

 

Požar na pomoćnom objektu!


  Dana, 03.08.2021 godine u 15,10 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je u mjestu Bilo Polje, Livno, izbio požar na pomoćnom objektu, štali. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno, te nakon što je požar ugašen, očevidom je utvrđeno da je izgorjelo krovište štale i 1150 komada bala sijena.

 

Tjedno izvješće o stanu sigurnosti od 26.07. do 02.08. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 26.07. do 02.08.2021 godine na području HB županije dogodilo se  dvadeset osam prometnih nezgoda, od toga pet prometnih nezgoda sa povrijeđenom osobom ( 5 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i dvadeset dvije prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se  šesnaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se osam prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se četiri prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno i PP Drvar ),   - 1 KD "Teška krađa" ( PP Livno ),   - 1 KD "Prijevara" ( PP Livno ),   - 1 KD " Šumska krađa" ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 19. do 26. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 19. do 26.07. 2021 godine na području HB županije dogodile su se 24 prometne nezgode, od toga 4 prometne nezgode sa povrijeđenim osobama i 20 prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se 10 prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se 13 prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je devet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Nasilje u obitelji"( " KD PP Livno i 1 KD PP Drvar ),   - 2 KD "Krađe" ( PP Livno i PP Tomislavgrad),   - 1 KD "Prevare" ( PP Livno ),   - 1 KD "Protuzakonit lov" ( PP B. Grahovo),   - 1 KD "Nasilničko ponašanje" ( PP Livno).   - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježeno je osam prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - dva prekršaja po čl. 5. zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - dva prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica