Zahvala za donaciju


Ministarstvo unutarnjih poslova K10 je ovih dana dobilo donaciju od 300 kom zaštitnih maski od firme "Zenko" kao pomoć u borbi protiv koronavirusa. Ova donacija će pomoći i osigurati bolju zaštitu naših policijskih službenika pri obavljanju svakodnevnih poslova u zaštiti sigurnosti građana i imovine, kao i u u borbi protiv problema s koronavirusom. Još jednom zahvaljujemo donatorima u ime svih djelatnika MUP K10.

Kontrola poštovanja samoizolacije!


   U zadnjih par dana na područje HB županije došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja , tj. zemalja koje  su zahvaćene  koronavirusom, prilikom ulaska u BiH, od strane Sanitarnih inspektora uručena su im rješenja o samoizolaciji.     Policijski službenici MUP-a K 10 i Županijski sanitarni inspektori uprave za inspekcijske poslove kontrolirali su 47 osoba na području HB županije i tom prilikom utvrdili da tri osobe s popisa putnika koji došli HB županiji  nisu se pridržavale  uputa o samoizolaciji, te će protiv njih biti upućen izvještaj prema sanitarnim inspektorima , te će isti biti sankcionirani.    Također, od strane građana HB županije dobivene su dvije dojave za osobe koje se nisu nalazile na spisku putnika koji su ušli u HB županiju, da se ne pridržavanju samoizolacije, a da su došle iz rizičnih zemalja, provjerom na terenu utvrđeno je da isti poštuju samoizolaciji, tj. pridržavaju se uputa koje su dobili na ulasku u BiH.     Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima koji su došli iz rizičnih zemalja na područje  HB županije da poštuju upute koje su dobilo od sanitarnih inspektora, kao i odluka kojih je donijela Vlada HB županije. 

Nepoštivanje Odluke o zabrani rada UO


Djelatnici PP Glamoč zaprimili su dojavu od Uprave za inspekcijske poslove HBŽ da vlasnik UO cafe bar "Sušek" u Ulici Junuza Duruta u Glamoču ne poštuje Odluku o zabrani rada ugostiteljskog objekta

Upozorenje građanima HBŽ


MUP-a K 10 skreće pozornost svim građanima o ozbiljnosti situacije i da se pridržavaju uputa nadležnih institucija, vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovačkih centara da se pridržavaju odluka Vlade HB županije, a građanima koji dolaze s područja gdje se raširio virus COVID -19 na području HB županije, da poštuju mjeru kućne izolacije ( samoizolacije ), u cilju sprečavanja sirenja virusa. Djelatnici MUP-a K 10 zajedno će s djelatnicima Općinske i Županijske inspekcije vršiti će nadzor na provođenjem Odluke Vade HB županije, sukladno okvirima iz svoje nadležnosti.

Tjedno izvješće od 09. do 16.03.2020 godine!


   U vremenskom periodu od 09. do 16.03. 2020 godine na području Hb županije zabilježeno je osam prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda s nastradalom osobom ( 2 LTO ) i sedam prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su tri prometne nezgode, dok u zoni odgovornosti PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.    U oblasti kriminaliteta zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:

Narušavanje javnog reda škripanjem u Tomislavgradu


Djelatnici PP Tomislavgrad su dana 9.3.2020. godine u službenim prostorije pozvali M.T., rođenog 1997. godine u Livnu, nastanjen u Tomislavgradu radi operativnih saznanja da je u noći 7/8.3.2020. godine oko 2,00 sata na magistralnoj cesti M-6.1 Tomislavgrad-Posušje, u industriskoj zoni Vučilov Brig svojim motrnim vozilom marke BMW narušio javni red i mir “šripanjem I paljenjem guma”. Od istog je uzet iskaz na okolnosti narušavanja JRiM-, te mu je uručen prekršajni nalog po članku 6. i 21. Zakona o javnom redu i miru I izuzeta mu je i vozačka dozvola.

Tjedno izvješće od 2.3 do 9.3.2020 godine


U vremenskom periodu od 2.3.do 9.3.2020 godinena području HB županije zabilježeno je10 prometnih nezgoda od kojih su sve s manjom materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je šest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su četri prometne nezgode,dok u zoni odgovornosti PU Drvar nije zabilježena niti jedna prometna nezgoda. U oblasti kriminaliteta zabilježena su četri slučaja koji imaju obilježja kaznenog djela, i t - 1 KD" Teška krađa" (PP Tomislavgrad), - 1 KD "Šumska krađa" (PP Livno), - 1 KD "Poseban slučaj krivotvorenja isprava" (PP Livno), - 1 KD "Nepropisno čuvanje psa i drugih opasnih životinja" (PP Livno). Na području HB županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru: - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( svađa, vika, drsko ponašanje ) - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ), - jedan prekršaj po čl. 22. Zakona o javnom redu i miru ( stvaranje buke u stanu ).

Pronađeni počinitelji provala u obiteljske kuće, B. Grahovo!


   Dana, 25.02.2020 godine u 17,45 sati djelatnici PP B. Grahovo zaprimili su dojavu da je izvršena provala u dvije obiteljske kuće u mjestu Resanovci, B. Grahovo. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP B. Grahovo te tom prilikom utvrdili da je iz jedne od obiteljskih kuća otuđena prskalica za prskanje voća i povrća.    Operativnim radom na terenu djelatnici PP B. Grahovo došli su do saznanja da su mogući počinitelji navedenog kaznenog djela: R.D. rođen 1999 godine i M. B. rođen 1996 godine, te je nad istima provedena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PP B. Grahovo, nakon čega će Županijskom tužiteljstvu u Livnu, biti dostavljeno posebno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD " Teška krađa" iz čl. 287 stavak 1. KZ FiB.

Samoubojstvo vješanjem, B. Grahovo!


   - Dana, 27.02.2020 godine u 12,05 sati djelatnici PP B. Grahovo zaprimili su dojavu da je u mjestu Ugarci, B. Grahovo, samoubojstvo vješanjem izvršio Ž.M. rođen 1971 godine u Kninu.

Tjedno izvješće od 17.02. do 24.02. 2020 godine!


   U vremenskom periodu od 17.02. do 24.02.2020 godine na području HB županije zabilježeno je devet prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su tri prometne nezgode, dok je u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena jedna prometna nezgoda.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica