Tjedno izvješće Uprave policije MUP-a K 10!


  U vremenskom periodu od 20. do 27.04.2020 godine na području HB županije zabilježene su dvije prometne nezgode s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su dvije prometne nezgode, dok u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad i PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Krađa" ( PP Livno i PP Drvar ),   - 2 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Livno i PP B. Grahovo ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:   - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - šest prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ne postupanje po odredbama službene osobe),   - jedan prekršaj po čl. 21. Zakona o javnom redu i miru ( stvaranje nepotrebne buke na javnom mjestu).

Samoubojstvo,Drvar!


  Dana, 23.04.2020 godine u 19,30 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je u mjestu Bunčevac, Drvar, samoubojstvo izvršio J.M. rođen 1979 godine u Drvaru.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar i dežurni liječnik DZ Drvar, te tom prilikom utvrdili da je J.M. samoubojstvo počinio uporabom vatrenog oružja ( poluautomatske puške ),od strane dežurnog liječnika utvrđena je smrt, nakon čega je tijelo je predano obitelji.

Uspješan rad djelatnika Odjela za droge!


   Dana, 22.04.20202 godine u 08,30 sati djelatnici Odjela za suzbijanje i sprečavanje zlouporabe opojnih droga skupa s djelatnicima PP B. Grahovo na području B. Grahova, zaustavili su motorno vozilo marke WW "Polo" reg. oznaka MS HS 594 ( Slovenske registarske oznake ), kojim je upravljao M.H. (1979 godine ) iz Velike Kladuše, a kao suvozač u m/v nalazio se R.Č. ( 1990 godine ), također iz Velike Kladuše.   Nakon obavljenog razgovora vozač m/v M.H. dragovoljno je predao policijskim službenicima manju količinu zeljaste materije ( 1,2 grama ), koja asocira na marihuanu, nakon čega su iste sprovedeni u službene prostorije MUP-a K 10 u Livnu, gdje je izvršen pretres navedenog m/v , kom prilikom je pronađeno 55,80 grama zeljaste materije. Navedeni su lišeni slobode, te je nad njima zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz čl. 239 KZ F BiH. O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Posjedovanje opojne droge, Livno!


   Dana, 20.04.2020 godine u 14,00 sati djelatnici Odjela za suzbijanje i sprečavanje zlouporabe opojnih droga u ul. K. Mutimira u Livnu, legitimirali su osobu A.B. iz Livna, tom prilikom A.B. je dragovoljno predala dva smotuljka od pvc folije u kojima se nalazila zeljasta materija, koja asocira na marihuanu.     Zeljasta materija je izuzeta, nakon čega je sačinjen zapisnik o ispitivanju osumnjičene, na okolnosti počinjenog KD " "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga " iz čl. 239 KZ F BiH. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Upozorenje građanima!


  U cilju provođenja izvanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Vlada HB županije je na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HB županije donijela određene Odluke o zabrani i ograničenju kretanja građana.

Nepoštivanje Odluke o zabrani rada U/O


Djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da ugostiteljski objekt „Picerija M3" u ul. Splitskoj u Livnu, nepoštuje odluku o zabrani rada u/o, te da se u objektu nalazi određeni broj osoba.

Prometa nezgoda, četiri lakše povrijeđene osobe!


  Dana, 14.04.2020 godine u 12,10 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putnom pravcu Livno - B. Grahovo u mjestu Žirović, Livno, u kojoj su sudjelovali: N.J rođen 1997 godine u Livnu, upravljajući teretnim m/v marke "Wolkswagen Crafet" reg. oznaka A64 O 500, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede i A. Č. rođen 1983 godine u Mostaru, upravljajući teretnim m/v marke " Mercedes Vito" reg. oznaka J60 T 235, također je zadobio lakše tjelesne ozljede, kao i suvozači u m/v marke "Mercedes" S.Š. rođen 1967 godine u Mostaru i A.K. rođen 1982 godine u Mostaru.

Tjedno izvješće Uprave policije MUP-a K10!


  U vremenskom periodu 13. do 20.04. 2020 godine na području HB županije zabilježeno je pet prometnih nezgode, od toga jedna prometna nezgoda s nastradalim osobama ( 4 LTO ), jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i tri prometne nezgode s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su tri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su dvije prometne nezgode, dok u zoni odgovornosti PU Drvar  nisu zabilježene prometne nezgode.

Prometna nezgoda,četiri osobe smrtno stradale Livno!


   Dana, 09.04.2020 godine u 23,15 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M.6.1 Livno - B. Grahovo, u mjestu Kovačić, Livno, kojoj su sudjelovali: J.M. rođen 1999 godine u Livnu, upravljajući m/v marke "Golf" reg. oznaka J87 E 497, isti je smrtno stradao na mjestu prometne nezgode, kao i suvozačica S.V. rođena 2000 godine. Putnici u motornom vozilu marke Golf V.V. rođen 2000 godine u Livnu i I.R. rođena 2001 godine u livnu, prevezeni su u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje su od zadobivenih ozljeda preminuli,  drugi sudionik prometne nezgode je T.P. rođen 1974 godine u Livnu koji je upravljao m/v marke "Land Rover"reg. oznaka O23 J 244, isti je zadobio lakše tjelesne ozljede, kao suvozač u m/v marke "Land Rover" nalazio se I.Š. rođen 1982 godine u Livnu, zadobio je teže tjelesne ozljede, koje su mu konstatirane i sanirane u Županijskoj bolnici u Livnu.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, Sektora kriminalstičke policije MUP-a K 10 i dežurni Kantonalni tužitelj K 10 . Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Zahvala!


   Ministarstvo unutarnjih poslova HB županije zahvaljuje se Firmi "DINIAL S" d.o.o. Tešanj na donaciji 200 komada posebnih višekratnih maski kao pomoć u borbi protiv COVID-19.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica