Teže povrijeđen vozač u prometnoj nezgodi, Livno!


  Dana, 27.03.2021 godine u 21,05 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Zagrebačkoj u Livnu, u kojoj je F. Ć. rođen 2000 godine upravljajući m/v marke "Fiat Punto" reg. oznaka  A58 M 180 u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Vožač F. Ć. prevezen je u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje mu je ukazana liječnička pomoć te konstatirane teže tjelesne ozljede nakon čega je prevezen u KBC Mostar na daljnje liječenje. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Livno, na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Otuđenje milodara iz katoličke crkve u Tomislavgradu


Dana, 24.03.2021. godine u 12,05 sat djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da je NN osoba ili više njih izvršila provalu u katoličku crkvu sv. Nikole Tavelića u Tomislavgrad.

Pješakinja zadobila teže tjelesne ozljede, Kupres!


   Dana, 23.03.2021 godine u 16,45 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom  putu M-16 , kružnom toku u Kupresu, u kojoj je D. Š. rođen 1969 godine u Kupresu, upravljajući m/v marke "Mercedes" reg. oznaka M 27 J 759 udario u pješaka Z. R. rođena 1969 godine u Kupresu ,koja  je tom prilikom zadobila teže tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoću u DZ Kupres prevezena u Županijsku bolnicu u Livnu a potom u KBC Mostar gdje je zadržana na daljnjem liječenju. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Kupres. Daljnji operativni rad je u tijeku.  

Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Kupres!


  Djelatnici PP Kupres su dana 22.03.2021 godine u 17,30 sati prilikom redovne kontrole prometa zaustavili  motorno vozilo marke "Golf 5", kojim je upravljao A. H. rođen 1999 godine u Bugojnu, a kao suvozač u vozilu nalazio se S.K. rođen 2003 godine u Bugojnu. 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 15. do 22.03.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 15. do 22.03.2021 godine na području HB županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s povrijeđenim osobama ( 4 LTO ) i jedanaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se sedam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se šest prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije se dogodila niti jedna prometna nezgoda.  U oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:      - 2 KD "Nasilja u obitelji" ( PP Livno ),    - 1 KD "Krađa" ( PP Tomislavgrad ),    - 1 KD "Prevara" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježena su četiri prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),   - jedna prekršaj po čl. 31. Zakona o javnom redu i miru ( izvođenja psa ili druge životinje na javno mjesto bez brnjice ). 

Interni oglas


INTERNI OGLAS za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10 Pravo prijavljivanja na interni oglas na niže navedeno radno mjesto imaju namještenici iz tijela državne službe u Hercegbosanskoj županiji. Viši referent - operater na sustavima veza i kripto -zaštite u Operativno-komunikacijskom centru u Upravi policije -1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 08. do 15.03.2021 godine!


 U vremenskom periodu od 08. do 15.03.2021 godine na području HB županije dogodilo se deset prometnih nezgoda, od toga četiri prometne nezgode s povrijeđenim osobama ( 1 SSO, 3 TTO i 2 LTO ), dvije prometne nezgode s većom materijalnom štetom i četiri prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodile su se tri prometne nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se četiri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se tri prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja kojim imaju obilježja kaznenog djela i to:     - 2 KD "Teške krađe" ( PP Livno ),   - 1 KD "Krađa" ( PP Drvar ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Drvar ),   - 1 KD "Prevare" ( PP Kupres ),   - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno ).    Na području HB županije zabilježano je pet prekršaja po javnom redu i miru:

Smrtno stradala osoba u prometnoj nezgodi, Drvar!


  Dana, 13.03.2021 godine u 13,25 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M 14.2. Drvar - Bosanski Petrovac u mjestu Guvno, Drvar, u kojoj su sudjelovali M.B. rođen 1973 godine u Drvar, upravljajući m/v marke "Mercedes" reg. oznaka K25 M 168, iste je tom prilikom smrtno stradao i S.G. rođen 1999 godine u Prnjavoru, nastanjen u Drvar, upravljajući m/v marke "Mercedes" reg. oznaka E 69 O 989,  na mjestu suvozača nalazio se B. R. rođen 1999 godine u Banja Luci, nastanjen u Drvar, navedeni su zadobili teže tjelesne ozljede, te su nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Drvar prevezeni u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje je B. R. zadržan na daljnje liječenu, dok je S.G prevezen u KBC Mostar na daljnje liječenje.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar, MUP-a K 10, dežurni liječnik DZ Drvar i dežurni Županijski tužitelj, nakon čega je tijelo smrtno stradalog M.B. prevezeno u Banja Luku, gdje će se tijekom sutrašnjeg dana obaviti obdukcija. Daljnji operativni rad je u tijeku. 

Krađa elektromotora, Drvar!


  Dana, 10.03.2021 godine u 17,00 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je od strane NN počinitelja ili više njih u zadnjih par dana iz prostorija sušara bivše tvornice "Finvest" u Drvar, otuđeno osamnaest elektromotora. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 01. do 08.03.2021 godine!


   U vremenskom periodu od 01. do 08.03.2021 godine na području HB županije dogodilo se pet prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa povrijeđenim osobama ( 1 LTO ) i četiri prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodila se jedna prometna nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se tri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježena su dva događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno).   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:    - jedna prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),    - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),    - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),    - jedna prekršaj po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ),      - jedan prekršaj po čl. 30. Zakona o javnom redu i miru ( poticanje maloljetnika ili štićenika na vršenje prekršaja).

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica