Slijetanje motornog vozila u kanal Lipskog jezera!


  Dana, 14.11.2021 godine u 07,55 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da se u kanalu u "Lipskom jezeru" nalazi motorno vozilo marke "Zastava 128" bez registarskih oznaka.   Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Livno, PU Livno, Vatrogasnog društva Livno, Postrojbe za potporu, GSS-a Livno i djelatnici privatnog poduzeća s vučnom službom, nakon što je  motorno vozilo izvučeno iz vode Jezera, u vozilu je pronađeno beživotno tijelo  M.M. rođenog 1956 u Livnu. Na mjesto događaja također je izišao i mrtvozornik DZ Livno koji je konstatirao smrt, nakon čega je beživotno tijelo prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno,  te tom prilikom utvrdili da je došlo do slijetanje m/v  u kanal, na motornom vozilu je pričinjena manja materijalna šteta, o svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj. 

 

INTERNI OGLAS - Viši samostalni referent - glavni knjigovođa


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 objavljuje: INTERNI OGLAS za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10 Pravo prijavljivanja na interni oglas na niže navedeno radno mjesto imaju namještenici iz tijela državne službe u Hercegbosanskoj županiji. 1.Viši samostalni referent -glavni knjigovođa u Odsjeku za financijske i računovodstvene poslove u Sektoru za potporu - 1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme.

 

Prometne nezgode na magistralnom putu M.6.1!


  Dana, 08.11.2021 godine u 09,00 sati dogodila se prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama na magistralnom putu M 6.1 na predjelu zvanom Bobara, Tomislavgrad, u kojoj su sudjelovali: M.M rođen 1948 godine u Tomislavgradu, upravljajući m/v marke " VW "Golf" reg. oznaka  DJ 271 CP , koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede i S.M. rođen 1965 godine u Čapljini, upravljajući m/v marke "Peugeot" reg. oznaka K25 O 117, koji je također zadobio lakše tjelesne ozljede. Vozačima je ukazana liječnička pomoć u DZ Tomislavgrad, nakon čega je M.M. prevezen u Županijske bolnicu u Livnu na daljnje liječenje.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 01. do 08.11.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 01. do 08.11.2021 godine na području HB županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode sa ozlijeđenim osobama ( 2 LTO ), jedna prometna nezgoda većom materijalnom štetom i deset prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se pet prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Krađa" ( PP Livno ),   - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ),   - 2 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno i PP Drvar ),   - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Tomislavgrad ).   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),   - tri prekršaja po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja).

 

Prometna nezgoda, slijetanje u rijeku, Livno!


  Dana, 06.11.2021 godine u 16,00 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu od strane djelatnika HMP DZ Livno da se dogodila prometna nezgoda na parking prostoru Županijske  bolnice u Livnu u ul. Sv. Ive, u kojoj je došlo do slijetanja motornog vozila u rijeku Bistricu.   Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Livno, djelatnici Vatrogasnog Društva Livno, Postrojba potporu MUP-a, te djelatnici privatnog poduzeća ( vučna služba sa dizalicom ). Djelatnici PP Livno i djelatnici VD Livno su iz vozila koje se nalazilo u nabujaloj rijeci izvadili M.S. rođen 1967 godine u Mostaru, koji je u momentu prometne nezgode upravljao m/v marke "Opel Corsa" reg. oznaka J90 T 633., nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, a na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 18. do 25.10.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 18. do 25. 10.2021 godine na području HB županije dogodilo se šesnaest prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobom ( 1 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i četrnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodila se jedna prometna nezgoda, dok su se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile dvije prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 3 KD "Oštećenje tuđe stvari",    - 1 KD "Nasilje u obitelji",    - 1 KD "Krijumčarenje ljudi",    - 1 KD " Ugrožavanje sigurnosti",    - 1 KD "Šumska krađa".   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:   - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - dva prekršaja po čl.6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).     

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 11. do 18.10.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 11. do 18.10.2021 godine na području HB županije dogodilo se dvanaest prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobo ( 1LTO ), dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i devet prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se tri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Teška krađa" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Krađa" ( PP Livno),   - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP B. Grahovo),   - 1 KD " Nedozvoljeno držanje oružja ili MES-a" ( PP B. Grahovo ),   - 2 KD" Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno i PP Kupres ),   - 1 KD "Krijumčarenje osoba " ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 31.Zakona o javnom reda i mira ( izvođenje psa ili druge životinje na javno mjestu bez brnjice).

 

Interni oglas za popunu upražnjenog mjesta namještenika


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 objavljuje INTERNI OGLAS za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 04. do 11.10. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 04. do 11.10.2021 godine na području HB županije dogodilo se dvanaest prometnih nezgoda, od toga šest prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama ( 2 TTO i 7 LTO ), dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i četiri prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se šest prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 2 KD "Krađe" ( PP Livno, PP Kupres ),    - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti " ( PP Livno ),    - 1 KD " Povreda mira pokojnika " ( PP Livno ),    - 1 KD "Prijevara" ( PP Tomislavgrad ),    - 1 KD " Oštećenje tuđe stvari" ( PP Tomislavgrad ),    - 1 KD " Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježeno je sedam prekršaja po javnom redu i miru :   - dva prekršaja po čl.4 . Zakona o javnom redu ( verbalno vrijeđanje ),   - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - tri prekršaja po čl. 31. Zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinje na javno mjesto bez brnjice ).

 

Pojačan operativni rad policije tijekom proteklog vikenda


Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su na području općine Livno proveli OA"List" u sklopu koje su vršili i pojačanu kontrole prometa, te su tom prilikom dvije osobe sa područja Sinja, R Hrvatska zatečene u pokušaju konzumiranju bjelkaste praskaste tvari, a u drugom slučaju jedna osoba iz Livna u kontrole prometa predala smotuljak od PVC prozirne folije u kojem je isti tvrdio da se nalazi marihuana.

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica