-Krijumčarenje osoba, Glamoč!


  Policijski službenici PP Glamoč dana 04.01.2021 godine u 20,00 sati prilikom kontrole prometa u ul. Junuza Duruta u Glamoču zaustavili su motorno vozilo marke "BMW reg. oznaka K01 T 879, kojim je upravljao S.V. rođen 1973 godine u Cazinu i tom prilikom u vozilu zatekli četiri osobe ( migranta  iz Afganistana).   Nakon završene kontrole, vozilo i osobe su sprovedeni u krug PP Glamoč, nakon čega je nad vozačem zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD "Krijumčarenje osoba " iz čl. 189 KZ BiH, te je od istog privremeno izuzeto motorno vozilo, uz izdanu potvrdu o privremeno izuzetim predmetima, dok su migranti upućeni u migracijski centar. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Tjedno izvješće o stanu sigurnosti od 28.12.2020 do 04.01.2021 godine!


   U vremenskom periodu od 28.12.2020 do 04.01.2021 na području HB županije dogodilo se sedamnaest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s nastradalim osobama ( 7 LTO ), dvije prometne nezgode s većom materijalnom štetom i trinaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se jedanaest prometnih  nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se tri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se tri prometne nezgode.      U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 3 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Drvar ),    - 1 KD "Razbojništvo" ( PP Tomislavgrad ),    - 1 KD "Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje" ( PP Glamoč ),    - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti " ( PP Drvar ).    Na području HB županije zabilježeno je osam prekršaja po javnom redu i miru:    - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),    - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),    - jedan prekršaja po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),    - tri prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti ),    - jedan prekršaj po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ),    - jedan prekršaj po čl. 24. Zakona o javnom redu i miru ( vršenje nužde na javnom mjestu). 

Razbojništvo, Tomislavgrad!


  - Djelatnici PP Tomislavgrad dana,30.12.2020 godine u 19,35 sati zaprimili su dojavu da su dvije NN osobe izvršile razbojništvo u trgovačkoj radnji u mjestu Mesihovina,Tomislavgrad. 

Razriješene provale u stanove na području Livna


Dana 25.12.2020. godine tijekom jutarnjih sati na području grada Livna su prijavljena 4 KD „Razbojničke krađe“ u stanove gdje su nepoznati počinitelji u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi uzeli određenu količinu novca, zlanog nakita i ostalog. Daljnjim operativnim radom policijskih službenika PU Livno došli su do saznanja da su dvije osobe sa područja Zenice I.G. i I.S., te zavedenom krim obradom nad istima utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su isti počinili KD „Razbojnička krađa“ iz čl.288. KZ FBiH i KD „Teška krađa“ iz čl. 287. istog zakona, te su uz posebno izvješće predani KT Livno na daljnje postupanje.

Crveni križ BiH otvorio je telefonsku liniju za pomoć u potresu ugroženom stanovništvu Hrvatske


Crveni križ Bosne i Hercegovine je, povodom razornog potresa koji je pogodio Petrinju, kontaktiralo kolege iz Hrvatskog Crvenog križa i ponudilo je konkretnu pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 21. do 28.12.2020 godine!


  U vremenskom periodu od 21. do 28.12.2020 godine na području HB županije dogodilo se devet prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s nastradalom  osobom ( 1 TTO, 3 LTO), dvije prometne nezgode s većom materijalnom štetom i pet prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodile su se četiri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se pet prometnih nezgoda, dok u zoni odgovornosti PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 1 KD "Razbojništvo" ( PP Livno ),    - 1 KD "Teška krađa" ( PP Livno ),    - 1 KD "Krađa" ( PP Livno ),    - 1 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Tomislavgrad),    - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno ),     - 1 KD "Poseban slučaj krivotvorenja isprava" ( PP Tomislavgrad),     - 2 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno ).   Na području HB Županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:   - dva prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti ),   - jedan prekršaj po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ).  

Upozorenje i čestitka građanima povodom nadolazećih blagdana


Ministarstvo unutarnjih poslova HB županije svim građanima naše županije želi čestit Božić i uspješnu 2021 godinu. Molimo građane da vode računa o svojoj i sigurnosti ostalih građana, da ne koriste vatreno oružje , a da uporabu pirotehničkih sredstava svedu na minimum. Također upozoravamo vozače da ne konzumiraju alkohol ako će upravljati motornim vozilima, da brzinu prilagode uvjetima i stanju kolnika, da obrate pozornost na pješake osobito u užem gradskom području, da poštuju prometne propise i budu tolerantni jedni prema drugima kako bi nam nastupajući blagdani protekli u miru i dobru.

Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", Tomislavgrad!


   Policijski službenici MUP-a K 10 zajedno sa djelatnicima PU Tomislavgrad na području Tomislavgrada, legitimirali su T.P. iz Tomislavgrada. Nakon čega je T.P. policijskim službenicima dragovoljno predao tri smotuljka sačinjena od folije u kojima se nalazila biljna tvar koja asocira na marihuanu.   Sadržaj u foliji je izuzet, a nad T.P. je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD " Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz čl. 239 KZ F BiH. Daljnji operativni rad je u tijeku.  

Licitacija rabljenih m/v - III krug


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 O G L A Š A V A prodaju rabljenih motornih vozila putem licitacije – III krug Dana 29.12.2020. godine sa početkom u 12,00 sati u Ministarstvu unutarnjih poslova u Livnu, obavit će se prodaja rabljenih motornih vozila putem licitacije

Podnešeno izvješće o počinjenju KD "Ubojstvo" u Livnu


Izvješćujemo Vas da su djelatnici MUP-a K 10 podnijeli Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A.N. rođen 1998. godine u Zenici, nastanjen u Vitezu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD "Ubojstvo" iz čl. 166. stavak 2. KZ F BiH.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica