Prometna nezgoda s lakše povrijeđenom osobom, Livno!


  Dana, 11.05.2021 godine u 15,15 sati dogodila se prometan nezgoda s većom materijalnom i jednom povrijeđenom osobom na regionalnom putu Zabrišće - Sajković u mjestu Odžak, Livno, u kojoj su sudjelovali B.C. rođen 1975 godine u Livnu upravljajući m/v marke "Golf" reg. oznaka A15 O 133, kao suputnik u m/v nalazila  se I.Z. rođena 1954 godne u Livnu, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozljede i L.L. rođen 1997 godine u N. Sadu  upravljajući teretnim motornim vozilom marke "MAN" reg. oznaka A03 K 945.Očevida na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno. 

Zapaljen kontejner, Kupres!


  Dana, 10.05.2021 godine u 09,00 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noći od strane NN osobe ili više njih zapaljen kontejner , vlasništvo Šumarije Kupres, na lokalitetu Ravašnica, Kupres. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Kupres.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 03. do 10.05.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 03. do 10.05.2021 godine na području HB županije dogodilo se deset prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s povrijeđenim osobama  ( 2 LTO ) i osam prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se šest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se dvije prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se dvije prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Teška krađa" (PP Drvar ),   - 2 KD "Ugrožavanje sigurnosti ( PP Livno i PP Tomislavgrad ),   - 2 KD "Šumska krađa" ( PP Tomislavgrad i PP B.Grahovo ),   - 1 KD "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - dva prekršaja po čl. 6. Zakon o javnom redu i miru (naročito drsko ponašanje ),   - dva prekršaja po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ),   - dva prekršaja po čl. 31.Zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinja na javno mjesto bez brnjice).

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 26.04. do 03.05 2021 godine!


 U vremenskom periodu od 26.04. do 03.05.2021 godine na području HB županije zabilježeno je osam prometnih nezgoda od toga jedna prometna nezgoda s povrijeđenom osobom ( 1 LTO ), jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i šest prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su tri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježeno je pet prometnih nezgoda, dok u zoni odgovornosti PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.

Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, Livno!


  Dana, 30.04.2021 godine u 17,00 sati djelatnici PP Livno na području grada Livna zaustavili su motorno vozilo marke "Pasatt" kojim je upravljao K.K. rođen 2000 godine u Livnu, a kao suvozač u vozilu nalazilo se A.Č. rođen 2001 godine u Livnu.   Nakon legitimiranja K.K. je dragovoljno predao plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila zeljasta tvar koja asocira na marihuanu. Navedene osobe su pozvane u prostorije MUP-a K 10, gdje je K.K. ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti počinjena KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga " iz čl. 239 KZ F BiH, a A.Č. u svojstvu svjedoka. 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 19. do 26.04.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 19. do 26.04.2021 godine na području HB županije dogodilo se šesnaest prometnih nezgoda, od toga četiri prometne nezgode s povrijeđenim osobama ( 1 TTO i 3 LTO ), dvije prometne nezgode s većom materijalnom štetom i deset prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se šest prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dvije prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:      - 2 KD "Teška krađa" ( PP Tomislavgrad i PP Drvar ),    - 2 KD "Krađa" ( PP Livno i PP Drvar ),    - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Tomislavgrad ),    - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ),     - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Glamoč ).  Na području HB Županije zabilježeno je šest prekršaja po javnom redu i miru:    - jedan prekršaj po članku 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),    - tri prekršaja po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),    - jedan prekršaj po čl. 7 . zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),    - jedan prekršaj po čl. 31. Zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinje na javno mjesto brnjice ).       

Samoubojstvo uporabom vatrenog oružja!


   Dana, 22.04.2021 godine u 10,05 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da u mjestu Dobrići, Tomislavgrad, iz obiteljske kuće ne izlazi T.D. rođen 1954 godine u mjestu Dobrići, Tomislavgrad. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Tomislavgrad te ulaskom u obiteljsku kuću pronašli beživotno tijelo T.D. 

Interni oglas za popunu radnog mjesta namještenika u PU Tomislavgrad


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 objavljuje INTERNI OGLAS za popunu upražnjenog radnog mjesta Viši referent za administrativno-tehničke poslove, protokol i poštu u Policijskoj upravi Tomislavgrad -1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme. Pravo prijavljivanja na interni oglas na navedeno radno mjesto imaju namještenici iz tijela državne službe u Hercegbosanskoj županiji.

Posjet izbornika hrvatske reprezentacije Ministarstvu unutarnjih poslova Livno


Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je na poziv predsjednika Regionalnog kluba IPA Hercegbosanske županije, dana 20.4.2021. godine posjetio Ministarstvo unutarnjih poslova K10 u Livnu gdje su mu dobrodošlicu poželili ministar unutarnjih poslova, g. Mario Lovrić, policijski komesar, g.Ilija Jakić i predsjednik IPA HBŽ, Tino Krivić.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 12. do 19. 04. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 12. do 19.04.2021 godine na području HB županije dogodilo se osam prometnih nezgoda, od toga četiri prometne nezgode sa povrijeđenim osobama ( 2 TTO i 9 LTO ) i četiri prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodile su se tri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se  pet prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nisu dogodile prometne nezgode.

 

 

Naredna stranica