Informacije za javnost

 

Trogodišnji plan rada Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10

Prema Zakonu o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj: 32/17) i Uredbi o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvješćivanju u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj: 74/19 i 2/21), trogodišnji plan rada Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 (u daljem tekstu Ministarstvo) je implementacijski dokument koji operacionalizira strateške ciljeve, prioritete i mjere iz relevantnih strateških dokumenata, te operacionalizira nadležnosti tijela uprave i predstavlja osnovu za izradu Dokumenta okvirnog proračuna (DOP), proizlazi iz nadležnosti Ministarstva propisanih Zakonom o unutarnjim poslovima Kantona 10 ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj; 11/23) i Zakona o ustrojstvu i djelokrugu županijske uprave („Narodne novine Hercegbosanske županije“, broj 15/99, 2/01, 8/03, 11/07, 8/09, 8/14 i 10/22), te sveobuhvatne analize postojećeg stanja u predmetnoj oblasti. 
10.05.2024 08:48, Informacije za javnost

 

Nadležnom tužiteljstvu dostaviti će se izvješće o počinjenom KD „Krađa“ protiv osumnjičene osobe A.D. iz Livna zbog otuđenja mesing i inoks alki s mjesnih groblja

NN počinitelj ili više njih u proteklih nekoliko dana otuđili su veću količinu mesing i inoks alki sa mjesnih groblja u općini Livno. Policijski službenici PU Livno došli su do saznanja da je mogući počinitelj osoba A.D. (1979.) iz Livna i po izvršenoj krim obradi isti je priznao počinjenje navedenog kaznenog djela.
14.03.2024 09:59, Informacije za javnost

 

"Poštuj život, a ne oružje" - Čuvaj legalno oružje na sigurnom

Svaka šesta smrt u BiH povezana s vatrenim oružjem posljedica je nesretnog slučaja. Podaci policijskih agencija u BiH govore kako su ovakvi nesretni slučajevi podjednako česti u svim dijelovima BiH - i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj i u Brčko distriktu BiH.
28.12.2023 10:57, Informacije za javnost

 

Smrtno stradala osoba u prometnoj nezgodi, Livno

 Dana, 15. 08. 2023 godine u 02,30 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M16 u mjestu Podgradina, Livno, u kojoj je došlo do slijetanja motornog vozila marke "Golf" VI registarskih oznaka ST 3065 Z kojim je upravljao J.M. rođen 1957 godine u Livnu.   Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i HMP DZ Livno, nakon pružanja liječničke pomoći J.M. je prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu, gdje je od posljedica zadobivenih u prometnoj nezgodi preminuo. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, upoznat dežurni Županijski tužitelj, tijelo preminule osobe prevezeno je  u mrtvačnicu Županijske bolnice Livno.
15.08.2023 09:36, Informacije za javnost

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 07. do 14. 08. 2023. godine

 U vremenskom periodu od 07. do 14.08.2023. godine na području Hercegbosanske županije dogodile su se trideset i jedna prometna nezgoda, od toga pet prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama ( 3 TTO i 3 LTO), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i dvadeset i pet prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se četrnaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad četrnaest prometnih nezgoda, dok su se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile tri prometne nezgode.    U oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedanaest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Krađa",   - 3 KD "Oštećenje tuđe stvari",   - 1 KD "Teška krađa"   - 1 KD "Nasilje u obitelji",   - 1 KD "Nasilničko ponašanje",    - 1 KD " Oduzimanje tuđe pokretnine",   - 1 KD "Šumska krađa".   Na području Hercegbosanske županije zabilježeno je sedam prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 5. zakona o javnom redu i miru (tučnjava i vršenje nasilja ),   - tri prekršaja po čl. 8. Zakona o javnom redu i miru ( uznemiravanje građana bukom ),   - tri prekršaja po čl. 30. Zakona o javnom redu i miru ( neoprezno držanje i zlostavljanje životinja ).
15.08.2023 09:15, Informacije za javnost

 

Poziv na sudjelovanje u javnoj raspravi na temu "ZAKON O MIRNOM OKUPLJANJU"

Ovim Zakonom uređuju se mirna okupljanja (u daljnjem tekstu: mirna okupljanja) na području Hercegbosanske županije ( u daljem tekstu: Županija ). Ovim zakonom se omogućuje , podržava i štiti sloboda mirnog okupljanja na području Županije pod uvjetima propisanim ovim zakonom.
30.06.2023 09:52, Informacije za javnost

 

Provjera novčanih kazni

Na web stranicama agencije IDDEEA-e možete pristupiti informacijama o statusu vaših novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu s propisima u Bosni i Hercegovini.
14.10.2022 08:31, Informacije za javnost

 

Radna posjeta načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske MUP-u K10

Na sastanku se razgovaralo o daljnjim modalitetima izobrazbe naših policijskih službenika u ustrojbenim jedinicama MUP-a Republike Hrvatske, kao i pomoći MUP-a RH u daljnjoj suradnji na planu korištenja pozitivnih iskustava policije Republike Hrvatske sa jedinicama lokalne samouprave oko organiziranja Vijeća za prevenciju kriminaliteta na lokalnim novoima. 
28.07.2022 08:34, Informacije za javnost

 

KAMPANJA: "Razmislite prije nego podijelite"

Zloupotreba djece posredstvom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, kao globalna kriminalna aktivnost, najviše se prakticira i širi posredstvom interneta, te predstavlja jedan od raširenijih oblika seksualnog zlostavljanja djece i maloljetnika u savremenom društvu. Na inicijativu AMBER Alert Europe...
15.06.2022 09:46, Informacije za javnost

 

Javna rasprava na Nacrt Zakona o javnom redu i miru, informacija

Na XIV. Sjednici Skupštine Hercegbosanske županije razmatran je Nacrt Zakona o javnom redu i miru, predlagača Vlade Hercegbosanske županije-Ministarstvo unutarnjih poslova. Nakon rasprave usvojen je Zaključak broj 01-02-4.2/22 od 11.veljače 2022. godine...
16.02.2022 13:52, Informacije za javnost

 

Naredna stranica