Tjedno izvješće od 17.02. do 24.02. 2020 godine!


   U vremenskom periodu od 17.02. do 24.02.2020 godine na području HB županije zabilježeno je devet prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su tri prometne nezgode, dok je u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena jedna prometna nezgoda.

Prometna nezgoda, Tomislavgrad!


   Dana, 16.02.2020 godine u 10,30 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Duvnjakuša, Tomislavgrad, u kojoj je J.B. rođen 1958 godine, upravljajući motornim vozilom marke "VW Golf" reg . oznaka K79 E 658, udario u pješaka M.K. rođenu 1948 godine, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozljede, koje su joj konstatirane i sanirane u DZ Tomislavgrad, nakon čega je puštena na kućno liječenje.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Tomislavgrad.

Prometna nezgoda, Tomislavgrad!


   Dana, 16.02.2020 godine u 10,30 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Duvnjakuša, Tomislavgrad, u kojoj je J.B. rođen 1958 godine, upravljajući motornim vozilom marke "VW Golf" reg . oznaka K79 E 658, udario u pješaka M.K. rođenu 1948 godine, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne ozljede, koje su joj konstatirane i sanirane u DZ Tomislavgrad, nakon čega je puštena na kućno liječenje.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Tomislavgrad.

Tjedno izvješće od 10.02. do 17.02. 2020 godine!


   U vremenskom periodu 10.02. do 17.02.2020 godine na području HB županije dogodilo se sedam prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s nastradalom osobom i pet prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su četiri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježene su dvije prometne nezgode,  a u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena je jedna prometna nezgoda.    U oblasti kriminaliteta zabilježena su tri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to :    - 1 KD " Oštećenje tuđe stvari " ( PP Livno ),    - 1 KD " Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga" ( PP Livno),    - 1 KD " Krađa " ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:      - tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),     - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti ),     - jedan prekršaj po čl. 29. Zakona o javnom redu  i miru ( boravak maloljetne osobe iz 23,00 sata na javnom mjestu ).

Uspješan rad Odjela za suzbijanje i sprječavanje zlouporabe opojnih droga


Dana, 08.02.2020 godine u 19,00 sati djelatnici Odjela za suzbijanje i sprječavanje zlouporabe opojnih droga zajedno sa djelatnicima Jedinice za potporu MUP-a K 10 i djelatnicima PP Kupres, u ul. Kraljice Katarine u Kupresu zaustavili su m/v marke „Škoda „ reg . oznaka M02 A 163 kojim je upravljala A.B. iz Mostara, pored vozača u m/v nalazile su se još tri osobe. Prilikom pregleda osoba i vozila A.B. je dragovoljno predala 81 tabletu ectasy-a, 43,32 grama amfetamina ( speed-a ) i 40,63 grama zeljaste materije.

Tjedno izvješće od 03.02 do 10.02.2020 godine !


   U vremenskom periodu od 03.02. do 10.02.2020 godine na području HB županije zabilježeno je 11 prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s nastradalim osobama ( 1 SSO, 1TTO i 2 LTO ) i devet prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježeno je pet prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena je jedna prometna nezgoda.    U oblasti kriminaliteta evidentirano je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:         - 3 KD " Teška krađa" ( 2 KD PP Livno i PP Tomislavgrad ),     - 1 KD " Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Kupres ),     - 1 KD "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" ( PP Kupres ),     - 1 KD " Krađa " ( PP Livno ),     - 1 KD " Posebni slučajevi krivotvorenja isprava " ( PP Tomislvgrad).    Na području HB županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:     - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),     - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti).

Smrtno stradala osoba u prometnoj nezgodi, Drvar!


    Dana, 09.02.2020 godine u 14,10 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da se dogodila prometna nezgoda u ul. Kninska kapija u Drvar u kojoj je M.T rođen 1979 godine u Drvar, upravljajući m/v marke "WV Vento" reg. oznaka j 73 K 352 udario u pješake: B.V. rođena 1972 godine u Drvaru, koja je tom prilikom smrtno stradala i osobu rođenu 2003 godine u Beogradu, nastanjen u Drvaru, koja je tom prilikom zadobilo teže tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Drvar prevezeno u Županijske  bolnicu u Livnu, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.     Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar, nakon čega je tijelo smrtno stradale osobe prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će se obaviti obdukcija. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Preminula osoba na skijalištu, Kupres!


   Dana,09.02.2020 godine u 10,50 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da je na stazi skijališta "Adria Ski" preminula jedna osoba. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Kupres i dežurni liječnik DZ Kupres, te utvrdili da se radi o osobi D.R. rođen 1962 godine u Livnu, nastanjen u Makarskoj, RH. Od strane dežurnog liječnika DZ Kupres izvršen je pregled tijela, te tom priliko utvrđeno da nema tragova nasilne smrti nego da je smrt nastupila prirodnim putem. Nakon završenog očevida, tijelo je predano obitelji.

Pronađen počinitelj provale u zlatarnu u Livnu


Izvješćujemo Vas da su djelatnici PU Livno sukladno odredbama čl. 234. st. 5 Zakona o kaznenom postupku F BiH, a u svezi sa odredbama članka 233 ZKP F BiH podnijeli Kantonalnom tužiteljstvu K 10 u Livnu, posebno izvješće o počinjenom kaznenom djelu „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ F BIH protiv A.K. rođen 1994. godine u Livno.

Licitacija rabljenih vozila MUP-a


prodaju rabljenih motornih vozila putem licitacije

 

 

Naredna stranica