Stanje sigurnosti u posljednja 24 sata


  U posljednja 24 sata ( 22./23.7. 2024 ) sata na području Hercegbosanske županije zabilježeno:   - JAVNI RED I MIR:     - dva prekršaja po javnom redu i miru i to po čl. 4. ZOJRM-u ( PP Tomislavgrad ) i po čl. 5. ZOJRM-u ( PP Glamoč ).

 

Prometna nezgoda na magistralnom putu M. 6.1. ( Livno - Tomislavgrad )


 Dana, 22.7.2024. godine u 11,05 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M 6.1. Livno - Tomislavgrad u mjestu Lopatinac, Livno, u kojoj su sudjelovali S.P. ( rođen 1947 godine ) iz Livna upravljajući motornim vozilom marke "Mercedes" registarskih oznaka M03 K 389 i M.I. ( rođen 1957 godine ) iz Kupresa upravljajući motornim vozilom marke "Ford" registarskih oznaka LA - AJ 59, isti je tom prilikom zadobio tjelesne ozljede, te je zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici u Livnu.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 15. do 22. 7. 2024. godine


  U vremenskom periodu od 15. do 22. 7. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se dvadeset i šest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode sa ozlijeđenim osobama ( 2 LTO ), dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i dvadeset i dvije prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se petnaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se deset prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježena su tri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga",   - 1 KD "Nasilje u obitelji",   - 1 KD "Prijevara".   Na području Hercegbosanske županije zabilježena su četiri prekršaja po javnom redu i miru:

 

Održan radni sastanak predstavnika OESS -a BiH s ministrom i policijskim komesarom


Dana 18.7.2024. godine zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH održao radni sastanak s ministrom unutarnjih poslova Mariom Lovrićem i policijskim komesarom Mariom Pavlinovićem.

 

Računalne prijevare - Obavijest za javnost


Ovim putem izvješćujemo javnost da MUP Kantona 10 raspolaže informacijama da su se na području naše odgovornosti pojavile računalne prijevare koje se izvršavaju na način da oštećeni na svoj mobilni uređaj dobivaju poruke sljedećeg i sličnog sadržaja „Vaš paket ...

 

Javni natječaj za stručnog suradnika za planiranje i EU integracije


Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje JAVNI NATJEČAJ za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10 - Stručni suradnik za planiranje i EU integracije u Odsjeku za EU integracije i strateško planiranje u Kabinetu ministra - 1 (jedan) izvršitelj

 

Mučenje i ubijanje životinja Livno


Dana 11.7.2024 godine djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da osoba T.K. (rođen 1962.) iz Livna zlostavlja (tuče) psa – lutalicu u mjestu Krivića Gaj, Livno.

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 08. do 15. 7. 2024. godine


  U vremenskom periodu od 08. do 15. 7. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se dvadeset dvije prometne nezgode, od toga tri prometne nezgode sa ozlijeđenim osobama ( 2 SSO, 1 TTO i 1 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i osamnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se šest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se jedanaest prometnih nezgoda, dok su se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodilo pet prometnih nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je devet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD" Zagađivanje stoče hrane ili vode za napajanje stoke",   - 2 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga",   - 2 KD "Krađa",   - 1 KD "Mučenje i ubijanje životinja",   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari",    - 1 KD "Nasilje u obitelji".

 

Dvije osobe smrtno stradale u prometnoj nezgodi, B. Grahovo


  Dana, 12.7.2024. godine u 18,55 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M 6.1. Livno - B. Grahovo u mjestu Peulje, B. Grahovo, u kojoj su sudjelovali: R.J. ( rođen 1951 godine ) iz Banja Luke, upravljajući motornim vozilom marke "VW Golf II" reg. oznaka T20 E 612, kao suvozač u motornom vozilu nalazio se M.J. (rođen 1971 godine ) iz B. Grahova, navedeni su tom prilikom smrtno stradali i S.D. ( rođen 1991 godine ) iz Livna upravljajući motornim vozilom marke "VW Transporter" reg. oznaka J03 A 779, suputnik ( rođen 1995 godine ) iz Livna, zadobio lake tjelesne ozljede koje su mu sanirane u Županijskom bolnici u Livno.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije, dežurni liječnik DZ Drvar i dežurni Županijski tužitelj, nakon čega su tijela smrtno stradalih osoba prevezena u KBC  Blanja Luka, gdje će se tijekom dana obaviti obdukcija. Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

 

Odbacivanje vrećice sa praškastom tvari, Livno


Dana 9.7.2024. godine u 23,30 sati djelatnici PP Livno prilikom obavljanja pozorno – patrolne djelatnosti u dvorištu OŠ „Fra Lovro Karaula“ u Livnu uočili su dvije osobe (rođene 1984. i 1976. godine ) iz Livna. U trenutku kada su im policijski službenici prilazili osoba rođena 1984. godine odbacuje pvc vrećicu preko metalne ograde izvan školskog dvorišta .

 

 

 

Naredna stranica