Tjedno izvješće o stanu sigurnosti od 26.07. do 02.08. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 26.07. do 02.08.2021 godine na području HB županije dogodilo se  dvadeset osam prometnih nezgoda, od toga pet prometnih nezgoda sa povrijeđenom osobom ( 5 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i dvadeset dvije prometne nezgode sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se  šesnaest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se osam prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se četiri prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno i PP Drvar ),   - 1 KD "Teška krađa" ( PP Livno ),   - 1 KD "Prijevara" ( PP Livno ),   - 1 KD " Šumska krađa" ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 19. do 26. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 19. do 26.07. 2021 godine na području HB županije dogodile su se 24 prometne nezgode, od toga 4 prometne nezgode sa povrijeđenim osobama i 20 prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se 10 prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se 13 prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je devet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Nasilje u obitelji"( " KD PP Livno i 1 KD PP Drvar ),   - 2 KD "Krađe" ( PP Livno i PP Tomislavgrad),   - 1 KD "Prevare" ( PP Livno ),   - 1 KD "Protuzakonit lov" ( PP B. Grahovo),   - 1 KD "Nasilničko ponašanje" ( PP Livno).   - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ).   Na području HB županije zabilježeno je osam prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - dva prekršaja po čl. 5. zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi ),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - dva prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 12. do 19.07. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 12.do 19.07.2021 godine na području HB županije dogodilo se šesnaest prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa povrijeđenom osobom ( 1 LTO ), dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i trinaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se pet prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodilo šest prometnih nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je deset događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 2 KD "Teška krađa" ( PP Drvar ),    - 1 KD "Krađa" ( PP Livno ),    - 3 KD "Oštećenja tuđe stvari" ( PP Livno, PP drvar i PP B. Grahovo ),    - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti" ( PP Livno ),    - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Drvar ),    - 1 KD "Posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Drvar),    - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda" ( PP Glamoč ).   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:    - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),    - jedan prekršaj po čl. 6. zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),    - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),    - jedan prekršaj po čl. 31. Zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinje na javno mjesto bez brnjice ).      

 

Oštećena spomen ploča, Livno!


  Dana, 16.07.2021 godine u 18,00 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je oštećena spomen ploča hrvatskih branitelja na Borovoj Glavi, Livno.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno te tom prilikom utvrdili da je NN počinitelj ili više njih oštetila spomen ploču hrvatskih branitelja i četiri drvene klupe. Daljnji operativni rad je u tijeku. 

 

Pronađeno beživotno tijelo!


   Dana, 16.07.2021 godine u 10,30 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je u stanu u ul. K. Tvrtka u Livno, pronađeno beživotno tijelo B.B. rođenog 1958 godine u mjestu Novaki, R H.   Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i dežurni liječnik DZ Livno koji je konstatirao da se radi o prirodnoj smrti, nakon završenog očevida tijelo je predano obitelji.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 05. do 12.07.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 05. do 12.07.2021 godine na području HB Županije dogodilo se devetnaest prometnih nezgoda, od toga pet prometnuh nezgoda sa povrijeđenim osobama ( 5 LTO ) i četrnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se sedam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se jedanaest prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedanaest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Teška krađa",   - 2 KD "Nasilje u obitelji",   - 1 KD "Krađa",   - 1 KD "Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje",   - 2 KD "Ugrožavanje sigurnosti",   - 2 KD "Oštećenje tuđe stvari".   Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:   - tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - jedan prekršaj po čl. 31. Zakona o javnom redu i mir ( izvođenje psa ili druge životinje bez brnjice na javno mjesto ).

 

Smrtno stradao prilikom izvođenja građevinskih radova!


   Dana, 08.07.2021 godine u 18.50 sati djelatnici PP B. Grahovo zaprimili su dojavu da je prilikom izvođenja građevinskih radova u mjestu Grkovci, B. Grahovo, M.D. rođen 1976 godine u Banja Luci, zadobio teške tjelesne ozljede.    Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP B. Grahovo i djelatnici Hitne pomoći ambulante B. Grahovo, kao i dežurni liječnik DZ Drvar, koji je konstatirao smrt. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar te tom prilikom utvrdili da je prilikom izvođenja građevinskih radova na obiteljskoj kući u mjestu Grkovci, u jednom momentu na M. D. pao komad građevinskog materijala ( zida ) te mu nanio teške tjelesne ozljede u predjelu glave, od čijih posljedica je navedeni preminuo. Nakon završenog očevida tijelo smrtno stradale osobe prevezeno je u mrtvačnicu DZ Drvar. 

 

Nasilničko ponašanje i spriječavanje obavljanja službenih zadataka u Drvaru


ana, 05.07.2021 godine u 17,00 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je motorno vozilo marke „BMW“ na semaforu u ul. J. Marića prošlo kroz crveno svjetlo ugrozivši ostale sudionike prometu. Po zaprimljenoj dojavi i operativnim saznanjima djelatnici PP Drvar su u/o „Moneta“ u ul. V. Bodrože, Drvar zatekli osobu R.G. rođen 1992. godine u Drvaru koji je u tom trenutku narušavao javni red i mir, vikom galamom i bacanjem časa na ulicu. Po ulasku u ugostitelji objekt djelatnici PP Drvar su od R.G. verbalno vrijeđani, uz psovke i prijetnje , pa čak i prijetnje obitelji. Nakon što je više puta upozoren od policijskih službenika isti se oglušio na zakonito izdane zapovjedi, u pomoć R.G. u verbalnom vrijeđanju i sprečavanju djelatnika PP Drvar u vršenju službenih radnji uključio se M.Š. rođen 1990. godine u Drvar tako što ih je vrijeđao i omalovažavao. U jednom momentu R.G. iskoristio zauzetost policije i napustio u/o, te ušao u svoje motorno vozilo marke „BMW“ reg. oznaka T52 M 138, te je namjerno m/v više puta ostvario kontakt (udario) u lijevu bočnu stranu od službenog m/v marke „Škoda „ reg. oznaka E 37 J 639 koje je bilo parkirano ispred u/o i isti se udaljio u nepoznatom pravcu.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 28.06. do 05.07. 2021 godine!


  U vremenskom periodu od 28.06. do 05.07.2021 godine na području HB županije dogodilo se osamnaest prometnih nezgoda, od toga tri prometne nezgode sa povrijeđenim osobama ( 2 TTO i 5 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i četrnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se deset prometnih nezgoda , dok se u zoni odgovornosti  PU Drvar  nije  dogodila niti jedna prometna nezgoda.

 

Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta u MUP-u K10


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 objavljuje: JAVNI OGLAS za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10 1.Viši referent - operater na sustavima veza i kripto -zaštite u Operativno-komunikacijskom centru u Upravi policije -1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme. 2.Viši referent za kaznenu evidenciju, obradu prekršajnih naloga i standardizirana policijska izvješća u Policijskoj postaji Bosansko Grahovo – 1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme

 

 

 

Naredna stranica