Prouzrokovanje smrti iz nehata, Tomislavgrad


  Dana, 08.06. 2024 godine u 08,20 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da se duži vremenski periodu na mobitel ne javlja lovac D.K. ( 1963 ) iz Tomislavgrada. S prijavom su upoznati djelatnici GSS Tomislavgrad, koji su uspjeli oko 09,20 sati locirati signal mobitela na lokalitetu Kovač planina iznad mjesta Eminovo selo, Tomislavgrad, nakon čega je pronađeno beživotno tijelo D.K..

 

Završen tečaj za kriminalističke tehničare iz BiH


Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" 14 polaznika iz Bosne i Hercegovine je stjecalo nova zvanja iz domene kriminalističke tehnike MUP-a RH, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku

 

Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 objavljuje JAVNI OGLAS za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika 1.Viši referent -operater na sustavima veze i kripto-zaštite u Operativno-komunikacijskom centru u Upravi policije - 1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme. 2.Viši referent za izdavanje osobnih isprava u Odsjeku upravnih poslova Policijske postaje Kupres- 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme. 3.Viši referent za administrativno-tehničke poslove, protokol i poštu u Policijskoj postaji Kupres - 1 (jedan) izvršitelj na neodređeno vrijeme.

 

Prometna nezgoda, vozač zadobio teže tjelesne ozljede, Tomislavgrad


 Dana, 03.6.2024 godine u 10,15 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putnom pravcu M- 15, Tomislavgrad - Šujica, u mjestu Mokronoge, Tomislavgrad,  u kojoj je A.K. rođena 1998 godine u Tomislavgradu, upravljajući motornim vozilom marke "Renault" registarskih oznaka 288 J 057, u jednom momentu izgubila nadzor nad vozilom i sletila s kolnika, te tom prilikom zadobila teže tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Tomislavgrad A.K. je prevezena u SKB Mostar na daljnje liječenje. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad.

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 27. 5. do 03. 6. 2024. godine


  U vremenskom periodu od 27.5. do 03. 6. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se osamnaest prometnih nezgoda, od toga pet prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama ( 1 SSO, 3 TTO i 4 LTO ), četiri prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i devet prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.  U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD " Oštećenje tuđe stvari",   - 1 KD "Posebni slučajevi krivotvorenja isprava ",   - 1 KD "Ugrožavanje javnog prometa",   - 1 KD "Laka tjelesna ozljeda",   - 1 KD "Krađa",   - 1 KD "Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa".  Na području Hercegbosanske županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( tučnjava i vršenje nasilja ),   - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru (uznemiravanje ),   - jedan prekršaj po čl. 33. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje službenih osoba tijela vlasti u vršenju javnih ovlasti ).

 

Smrtno stradala osoba pri slijetanju motornog vozila, Blidinje


   Dana, 02. 6. 2024. godine oko 02,50 sati dogodila se prometna nezgoda / slijetanje motornog vozila s kolnika / pri čemu je jedna osoba smrtno strada a tri osobe zadobile tjelesne ozljede, na regionalnom putu R 419 Tomislavgrad – Blidinje.

 

Javni natječaj za popunu radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika


Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje Javni natječaj za popunu radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika: Pomoćnik ministra u Upravi za administraciju i potporu - 1 (jedan) izvršitelj, na mandat od 5 (pet) godina

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 20. do 27. 5. 2024 godine


  U vremenskom periodu od 20. do 27. 5. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodile su se dvadeset i dvije prometne nezgode, od četiri prometne nezgode sa ozlijeđenim osobama ( 1 TTO i 3 LTO ), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i sedamnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se šest prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se četrnaest prometnih nezgoda, dok su se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile dvije prometne nezgode.  U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Krađa" ( PP Livno, PP Tomislavgrad, PP Kupres ),   - 1 KD "Šumska krađa" ( PP Glamoč),   - 1 KD "Laka tjelesna ozljeda" ( PP Livno ).   Na području Hercegbosanske županije zabilježena su dva prekršaja:  - jedan prekršaj po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( tučnjava i vršenje nasilja ),  - jedan prekršaj po čl. 33. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje službenih osoba tijela vlasti u vršenju javnih ovlasti ).

 

Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika


Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje JAVNI NATJEČAJ za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona 10 Radno mjesto - Stručni savjetnik za radne odnose u Odsjeku za kadrovske poslove u Sektoru za administraciju - 1 (jedan) izvršitelj

 

Pripadnici našeg Ministarstva dobivaju nove policijske uniforme


Nakon usvajanja Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine i uspješno završene javne nabavke novih uniformi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije će prvi dobiti nove standardizirane policijske uniforme

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica