Vozač zadobio teže tjelesne ozljede, Tomislavgrad!


   Dana, 04.05. 2020. godine oko 20,00 sati dogodila se prometna nezgoda s jednom teže ozlijeđenom osobom i manjom materijalnom štetom na makadamskom putu u mjestu Mokronoge, Tomislavgrad, u kojoj je A.Č. rođen 1987 godine, upravljajući m/v Quadom marke "KYMKO 250" bez reg. oznaka u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Tom prilikom zadobio je teže tjelesne ozljede koje su mu prvo sanirane u DZ Tomislavgradu nakon čega je prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu, a potom u KBC Mostar na daljnje liječenje.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad.

Tjedno izvješće Uprave policije MUP-a K10!


  U vremenskom periodu od 27.04. do 04.05. 2020. godine na području HB županije zabilježene su četiri prometne nezgode, od toga jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i tri prometne nezgode s manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su dvije prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježena je jedna prometna nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena je jedna prometna nezgoda.

Pretučene dvije osobe, Tomislavgrad


Dana, 28.04.2020. godine djelatnici PU Tomislavgrad zaprimili su dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda u mira u mjestu Korita, Tomislavgrad, te da su tom prilikom dvije osobe zadobile tjelesne ozljede.

Posjedovanje opojne droge, Livno


Djelatnici Odjela za suzbijanje zlouporabe opojnih droga na magistralnom putu Livno - MNGP Kamensko, zaustavili su m/v marke WV Golf, te je vozač m/v M.M. dragovoljno predao manju količinu zeljaste materije, koja asocira na marihuanu.

Tjedno izvješće Uprave policije MUP-a K 10!


  U vremenskom periodu od 20. do 27.04.2020 godine na području HB županije zabilježene su dvije prometne nezgode s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježene su dvije prometne nezgode, dok u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad i PU Drvar nisu zabilježene prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je pet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Krađa" ( PP Livno i PP Drvar ),   - 2 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Livno i PP B. Grahovo ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježeno je devet prekršaja po javnom redu i miru:   - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - šest prekršaja po čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ne postupanje po odredbama službene osobe),   - jedan prekršaj po čl. 21. Zakona o javnom redu i miru ( stvaranje nepotrebne buke na javnom mjestu).

Samoubojstvo,Drvar!


  Dana, 23.04.2020 godine u 19,30 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je u mjestu Bunčevac, Drvar, samoubojstvo izvršio J.M. rođen 1979 godine u Drvaru.    Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar i dežurni liječnik DZ Drvar, te tom prilikom utvrdili da je J.M. samoubojstvo počinio uporabom vatrenog oružja ( poluautomatske puške ),od strane dežurnog liječnika utvrđena je smrt, nakon čega je tijelo je predano obitelji.

Uspješan rad djelatnika Odjela za droge!


   Dana, 22.04.20202 godine u 08,30 sati djelatnici Odjela za suzbijanje i sprečavanje zlouporabe opojnih droga skupa s djelatnicima PP B. Grahovo na području B. Grahova, zaustavili su motorno vozilo marke WW "Polo" reg. oznaka MS HS 594 ( Slovenske registarske oznake ), kojim je upravljao M.H. (1979 godine ) iz Velike Kladuše, a kao suvozač u m/v nalazio se R.Č. ( 1990 godine ), također iz Velike Kladuše.   Nakon obavljenog razgovora vozač m/v M.H. dragovoljno je predao policijskim službenicima manju količinu zeljaste materije ( 1,2 grama ), koja asocira na marihuanu, nakon čega su iste sprovedeni u službene prostorije MUP-a K 10 u Livnu, gdje je izvršen pretres navedenog m/v , kom prilikom je pronađeno 55,80 grama zeljaste materije. Navedeni su lišeni slobode, te je nad njima zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz čl. 239 KZ F BiH. O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Posjedovanje opojne droge, Livno!


   Dana, 20.04.2020 godine u 14,00 sati djelatnici Odjela za suzbijanje i sprečavanje zlouporabe opojnih droga u ul. K. Mutimira u Livnu, legitimirali su osobu A.B. iz Livna, tom prilikom A.B. je dragovoljno predala dva smotuljka od pvc folije u kojima se nalazila zeljasta materija, koja asocira na marihuanu.     Zeljasta materija je izuzeta, nakon čega je sačinjen zapisnik o ispitivanju osumnjičene, na okolnosti počinjenog KD " "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga " iz čl. 239 KZ F BiH. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Upozorenje građanima!


  U cilju provođenja izvanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Vlada HB županije je na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HB županije donijela određene Odluke o zabrani i ograničenju kretanja građana.

Nepoštivanje Odluke o zabrani rada U/O


Djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da ugostiteljski objekt „Picerija M3" u ul. Splitskoj u Livnu, nepoštuje odluku o zabrani rada u/o, te da se u objektu nalazi određeni broj osoba.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica