Smrtno stradala osoba prilikom obrade poljoprivrednog zemljišta, Livno!


  Dana, 04.03.2021 godine u 12,55 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je u mjestu D. Rujani, Livno, NN osoba smrtno stradala obrađujući poljoprivrednu zemlju radnim strojem motokultivatorom. Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Livno i odjela Hitne medicinske pomoći DZ Livno, te tom prilikom utvrdili da se radi o osobi V. M. rođen 1958 godine u Livnu, nastanjen u Kaštel Kambelovcu,RH.  Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno te tom utvrdili da je do nesreće došlo najvjerojatnije usljed nepažljivog rukovanja motokultivatora / freze / marke "IMT", pri čemu je zadobio više težih tjelesnih ozljeda usljed kojih je preminuo na mjestu događaja. Nakon završenog očevida tijelo smrtno stradale osobe  prevezeno je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu. O svemu je upoznato Županijsko tužiteljstvo.

Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Tomislavgrad!


Djelatnici PU Tomislavgrad podnijeli su Kantonalnom tužiteljstvu K 10 izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T.B. rođenom 1995. godine u Prozor – Rami , zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stavak 1. KZ F BiH.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 22.02. do 01.03.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 22.02. do 01.03.2021 godine na području HB županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, od toga četiri prometne nezgode sa povrijeđenim osobama ( 1 SSO, 2TTO  i 1LTO ) i deset prometnih sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodile su se četiri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se osam prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.

U Prometnoj nezgodi smrtno stradala osoba, Tomislavgrad!


  Dana, 27.02.2021 godine u 06,20 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M 17 u mjestu Vitrenjača-Križ, Tomislavgrad, u kojoj je T. P. rođen 1984 godine u Tomislavgradu, upravljajući m/v marke "WV Golf 7" reg. oznaka ,DU 756 IZ u jednom momentu iz za sad neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad vozilom  i sletio s kolnika, pri čemu je smrtno stradao, a u vozilu se kao suvozač nalazila A. T. rođena 1993 godine u Zavidovićima, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne ozljede, te vozilom HMP Doma Zdravlja Posušje prevezena u DZ Posušje, gdje joj je ukazana liječnika pomoć, nakon čega je prevezena u KBC Mostar na daljnje liječenje.   Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, o svemu je upoznat dežurni tužitelj, uz čije odobrenje je tijelo smrtno stradalog predano obitelji. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 15. do 22.02.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 15. do 22.02.2021 godine na području HB županije dogodilo se petnaest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode sa nastradalom osobom ( 2 LTO ), jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom i dvanaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se sedam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se osam prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nisu dogodile prometne nezgode.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je dvanaest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Teška krađa",   - 3 KD Krađe",   - 2 KD "Nasilje u obitelji",   - 2 KD "Nasilničkog ponašanja",   - 1 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga",   - 1 KD "Krijumčarenje osoba ",   - 2 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda".    Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru :     - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - jedan prekršaj po čl. 7. Zakon o javnom  redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ),    - jedna prekršaj po čl. 16. Zakona o javnom redu i miru ( prosjačenje ili skitnja ),    - dva prekršaja po čl. 31. Zakon o javnom redu i miru ( izvođenja psa ili druge životinje na javno mjesto bez povodca ili brnjice ).

Krijumčarenje osoba , Tomislavgrad!


   Dana, 17.02.2021 godine u 19,50 sati djelatnici PP Tomislavgrad prilikom kontrole prometa u mjestu Lipa. Tomislavgrad, zaustavili su motorno vozilo marke WV Golf reg. oznaka  E65 K 654, kojim je upravljao S. V. rođen 1973 godine u Cazinu i tom prilikom utvrdili da se u vozilu nalaze još četiri osobe ( migranti iz Irana ).   Nakon završene kontrole, vozilo i osobe su sprovedeni u krug PP Tomislavgrad, nakon čega je nad vozačem zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD "Krijumčarenje osoba" iz čl. 189 KZ BiH, te je od istog privremeno izuzeto motorno vozilo, uz izdanu potvrdu o privremeno izuzetim predmetima, dok su migranti nakon utvrđivanja identiteta upućeni u migracijski centar. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Prometne nezgode, Livno!


  Dana, 17.02.2021 godine u 07,20 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M.6.1 Livno - B. Grahovo u mjestu Prisap, Livno, u kojoj je S. V. rođen 1973 godine u Livnu upravljajući m/v marke "Škoda " reg. oznaka T21 J 165 udario u divlju životinju ( vuk ). Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Livno, pričinjena je manja materijalna šteta.    Također, dana 17.02.2021 godine u 19,20 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu Livno - Šujica, u mjestu Zagoričani, Livno, u kojoj je A.V. rođen 2001 godine u Vitezu, upravljajući m/v marke T -Roc WV reg. oznaka A68 E 959 udario u divljeg konja. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Livno, na vozilu je pričinja veća materijalna šteta.

Demant na priopćenje građanina I.K. iz Livna!


     Nakon što je više puta na pojedinim portalima objavljivano o navodnoj prekomjernoj uporabi sile prema građaninu iz Livna, Odsjek za unutarnju kontrolu je proveo istragu na okolnosti navoda iz prijave građanima I.K. iz Livna, koja se odnosila na navodno neosnovanu uporabu sile od strane djelatnika PP Livno tijekom obavljanja službe. Naime, dana, 24.10.2020 godine u 20,30 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je uočeno motorno vozilo marke „Škoda „ reg. oznaka J14 A 466, kako krivuda i vozi u suprotnom smjeru na kružnom toku u ul. Splitskoj u Livnu. Na mjesto događaja upućeni su djelatnici PP Livno te kod TC „Ivanović“ prišli i usmeno zatražili dokumente na uvid, te tom prilikom utvrdili da se radi o osobi I.K. rođen 1970 godine u Uskoplju, nastanjen u Livnu. Također, odmah je od strane djelatnika PP Livno upoznat o razlozima zaustavljanja i traženja dokumenata na uvid. Na zamolbu djelatnika PP Livno da s istima krene u PP Livno, isti se oglušio te je počeo vrijeđati djelatnike PP Livno, na način da ih je psovao, omalovažavao i sprečavao u obavljanju njihovih službenih zadaća. Tom prilikom je vikao da su „Udbaši“, da su poslani od viših institucija da ga uhapse, psujući im pri tom mater, govoreći da su kerovi, psi, te im je na kraju prijetio da će poduzeti sve mjere da vise neće hodati u uniformama policije.

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 08. do 15.02.2021 godine!


  U vremenskom periodu od 08. do 15.02.2021 godine na području HB županije dogodilo se osam prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode s nastradalom osobom i šest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.U zoni odgovornosti PU Livno dogodile su se četiri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se tri prometne nezgode i u zini odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je devet događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 3 KD " Krađe" ( PP Livno, PP Tomislavgrad i PP Drvar ),    - 3 KD " Oštećenje tuđe stvari" ( 2 KD PP Drvar i PP B. Grahovo ),    - 1 KD " Uništenje zasada" ( PP B. Grahovo ),    - 1 KD " Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka" ( PP Livno ),    - 1 KD " Nepropisno čuvanje psa ili drugih životinja" ( PP Livno ).   Na području HB županije zabilježen je jedan prekršaj po javnom redu i miru:   - jedna prekršaj po čl. 7 Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).

- Teška krađa i Uništenje zasada!


  Dana, 09.02.2021 godine u 10,20 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je od strane NN počinitelja ili više njih iz bivše tvornice Finvest, Drvar, otuđeno 14 komada radijatora.Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Drvar.   Također, dana 09.02.2021 godine u 11,45 sati djelatnici PP B. Grahovo zaprimili su dojavu da je u Rasadniku u mjestu Pržine, B. Grahovo, od strane NN počinitelja ili više njih, oštećena / potrgana /veća količina sadnica,čime je pričinjena određena materijalna šteta.Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP B. Grahovo, te tom prilikom utvrdili da je potrgano oko 200 komada sadnica lipe i mukinje. Daljnji operativni rad je u tijeku. 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica