Izvješće o stanju sigurnosti od 12. do 19. 2. 2024. godine


  U vremenskom periodu od 12. do 19.2. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se deset prometnih nezgoda sa manjom materijalno štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se dvije prometne nezgode, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.  U oblasti kriminaliteta zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:  - 3 KD "Krađa" ( PP Livno ),  - 2 KD "Šumska krađa" ( PP Kupres , PP Drvar ),  - 1 KD "Ugrožavanja sigurnosti" ( PP Drvar ),  - 1 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Tomislavgrad ),  - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Kupres ).  Na području Hercegbosanske županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:  - dva prekršaja po čl. 5. Zakona o javnom redu i miru ( tučnjava i vršenje nasilja ),  - jedan prekršaj po čl. 27. zakona o javnom redu i miru( prosjačenje ).  

 

Upozorenje građanima u svezi požara


 U posljednje vrijeme pojavom toplijih dana građani sve više koriste za obavljanje radova na otvorenom pa tako i spaljivanje trave i korova na poljoprivrednim i drugim površinama, stoga pozivamo građane da dosljedno poduzimaju propisane sigurnosne mjere prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru i da poštuju odluku lokalne samouprave o spaljivanju biljnog otpada u kojoj su propisani uvjeti za spaljivanje, a posebno upozoravamo na slijedeće:

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 05. do 12. 2. 2024 godine


  U vremenskom periodu od 05. do 12. 2. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se osamnaest prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobom ( 5 TTO ) i sedamnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni PU Livno dogodile su se četiri prometne nezgode, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se dvanaest prometnih nezgoda, dok su se u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile dvije prometne nezgode.

 

Rezultati akcije pojačane kontrole prometa


Djelatnici MUP-a K 10 proveli su dnevnu akciju pojačane kontrole prometa na cestama, tom prilikom :

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 29.1. do 05.2. 2024. godine


  U vremenskom periodu od 29.1. do 05.2. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, od  toga jedna jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobom ( 1 LTO ) i dvanaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se devet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se četiri prometne nezgode, dok se u zoni odgovornost PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Teška krađa" ( PP Livno),   - 1 KD "Krađa" ( PP Livno ),   - 2 KD "Posebni slučajevi krivotvorenja isprava" (PP Livno i PP Tomislavgrad ).   Na području Hercegbosanske županije zabilježen je jedan prekršaj po javnom redu i miru i to:   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ).   

 

Posjeta federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka Livnu i Tomislavgradu


Federalni ministar Ramo Isak zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo i pohvalio rad našeg Ministarstva, te naglasio da će dati svoju potporu u budućim projektima, pohvalio je kandidate s prostora Hercegbosanske županije koji su pohađali policijsku akademiju, pohvalio ministra i njegove suradnike što se tiče rješavanja sigurnosnih pitanja, te naglasio da FMUP-a stoji na raspolaganju svima kako na prostoru Federacije tako i na prostoru Bosne i Hercegovine.

 

PRIVREMENI PLAN NABAVKI ZA PERIOD 09.01.2024. - 31.03.2024


Naziv ugovornog organa: MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA KANTONA 10 IDB/JIB: 4281001910004 Vrsta ugovornog organa: Institucija vlasti Djelatnost: Izvršna vlast

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 22. do 29. 1. 2024. godine


 U vremenskom periodu od 22. do 29.1. 2024. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobom ( 1 LTO ) i dvanaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se sedam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se šest prometnih nezgoda, dok se u zoni PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježena su tri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 1 KD "Krađa" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Posebni slučajevi krivotvorenja isprava" ( PP Drvar ).   Na području Hercegbosanske županije zabilježen je jedan događaj koji ima obilježja kaznenog djela i to:   - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( svađa, vika, vrijeđanje i omalovažavanje ).

 

Potraga za nestalom osobom


Dana, 22.1.2024. godine 28-godišnja Katarina Mihaljević s prebivalištem u Livnu, u ul. Sv. Ive, udaljila se iz obiteljske kuće u nepoznatom pravcu. Molimo građane koji imaju bilo kakva saznanja o njezinom kretanju ili trenutačnom boravku, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju na broj 122 ili MUP Hercegbosanske županije na 034/203-673 ili 034/201-900.

 

U Tomislavgradu potpisan Sporazum o davanju na korištenje i održavanje opreme za radarski sustav


Danas su u zgradi Općine Tomislavgrad načelnik Ivan Buntić i ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić, potpisali Sporazum o davanju na korištenje i održavanje opreme za radarski sustav za nadzor prometa na području općine Tomislavgrad.

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica