Obavijest o prijevozu van gabaritnog tereta


Izvješćujemo građane da će se prijevoza vjetrenjača za vjetro-park Ivovik, na relaciji MNG Kamensko - Tomislavgrad - Šujica - Borova Glava vršiti dana 29.11.2022. godine u vremenskom periodu od 6,30 sati do 10,00 sati, kao i od 11,00 sati do 14,30 sati.

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 21. do 28.11.2022 godine!


  U vremenskom periodu od 21. do 28.11.2022. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se deset prometnih nezgoda, od toga jedna prometa nezgoda sa ozlijeđenim osobama ( 3 LTO ), jedan prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i osam prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se šest prometnih nezgoda , u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se četiri prometne nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 3 KD "Šumska krađa",   - 1 KD "Teška krađa",   - 1 KD "Krađa",   - 1 KD "Nasilje u obitelji".   Na području Hercegbosanske županije zabilježena su četiri prekršaja po javnom redu i miru:

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 14. do 21.11.2022. godine !


  U vremenskom periodu od 14. do 21.11.2022. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se šesnaest prometnih nezgoda od toga jedna prometna nezgoda sa ozlijeđenom osobom ( 2 LTO), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i četrnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se devet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se sedam prometnih nezgoda , dok se u zoni odgovornosti nije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri događaja koji imaju obilježja kaznenog djela:   - 1 KD "Teška krađa" ( PP Drvar ),   - 1 KD " Krađa" ( PP Drvar ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti " ( PP Livno ).

 

Samoubojstvo u Glamoču!


  Dana, 13.11.2022 godine u 18,55 sati djelatnici PP Glamoč zaprimili su dojavu da je na tavanu obiteljske kuće u mjestu Hasići, Glamoč, samoubojstvo vješanjem počinio M.N. rođen 1970 godine u Glamoču. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Glamoč i dežurni liječnik DZ Glamoč , koji je izvršio pregled tijela i utvrdio da nema tragova nasilja. O svemu je upoznato dežurni Županijski tužitelj, nakon čega je tijelo predano obitelji.

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 07. do 14.11. 2022. godine!


  U vremenskom periodu od 07. do 14. 11. 2022. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se trinaest prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodile su se četiri prometne nezgode i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodila se jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je šest događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:   - 2 KD "Teška krađa" ( PP Kupres ),   - 1 KD "Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti" ( PP Kupres ),   - 1 KD "Oštećenje tuđe stvari" ( PP Livno ),   - 1 KD "Nasilje u obitelji" ( PP Tomislavgrad ),   - 1 KD "Ugrožavanje sigurnosti ( PP Tomislavgrad ).   Na području Hercegbosanske županije zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 5. zakona o javnom redu i miru ( sudjelovanje u tučnjavi),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - jedan prekršaj po čl. 31. zakona o javnom redu i miru ( izvođenje psa ili druge životinje na javno mjesto). 

 

JAVNI NATJEČAJ za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika


Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10, o b j a v lj u j e : J A V N I N A T J E Č A J za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 i to u: Početni čin "Policajac" ......................................broj izvršitelja 55 Početni čin "Mlađi inspektor" ...........................broj izvršitelja 5

 

Razbacano cvijeće i svijeće na spomeniku u Gornjem Malovanu, Kupres!


  Dana, 09.11.2022. godine u 17,20 sati djelatnici PP Kupres zaprimili su dojavu da je NN osoba ili više njih u mjestu Gornji Malovan, Kupres, kod spomenika poginulim pripadnicima Domovinskog rata, razbacala vijence, cvijeće i skinula sa jarbola zastavu Republike Hrvatske i zastavu Hrvatskog naroda u BiH te ih pokušala zapaliti. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici MUP-a K 10. Daljnji operativni rad je u tijeku.

 

Samoubojstva na području Glamoča i B. Grahova!


  Dana, 08.11.2022 godine u 11, 15 sati djelatnici PP Glamoč zaprimili su dojavu da je u pomoćnom objektu ( šupa) u naselju Hasići, Glamoč, samoubojstvo vješanjem počinio N.R. rođen 1949 godine u Glamoču. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Glamoč i dežurni liječnik DZ Glamoč koji je izvršio pregled tijela i tom prilikom utvrdio da ne  nama tragova nasilne smrti. O sve u je upozna dežurni Županijski tužitelj HBŽ, nakon čega je tijelo predano obitelji.   U 18,10 sati djelatnici PP B. Grahovo zaprimili su dojavu da je u podrumskim prostorijama obiteljske kuće u mjestu Isjak, B. Grahovo, samoubojstvo vješanjem počinio S. J. rođen 1944 godine u B. Grahovu. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP B. Grahovo i dežurni liječnik DZ Drvar koji je izvršio pregled tijela te utvrdio da na tijelu nema tragova nasilja, nakon završenog očevida i upoznavanja dežurnog Županijskog tužitelja HBŽ, tijelo je predano obitelji. 

 

Izvješće o stanju sigurnosti od 31.10. do 07.11.2022. godine!


  U vremenskom periodu od 31.10. do 07.11.2022. godine na području Hercegbosanske županije dogodilo se deset prometnih nezgoda, od toga jedna prometna nezgoda sa nastradalom osobom ( 1 SSO), jedna prometna nezgoda sa većom materijalnom štetom i osam prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se pet prometnih nezgoda, dok se u zoni odgovornosti PU Drvar bije dogodila niti jedna prometna nezgoda.   U oblasti kriminaliteta zabilježeno je sedam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:    - 3 KD "Teška krađa",    - 2 KD "Oštećenja tuđe stvari",    - 1 KD "Krađa",    - 1 KD "Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda".   Na području Hercegbosanske županije  zabilježena su tri prekršaja po javnom redu i miru:   - jedan prekršaj po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),   - jedan prekršaj po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje ),   - jedan prekršaj po čl. 21. Zakona o javnom redu i miru ( puštanje preglasne glazbe).

 

U prometnoj nezgodi pješak teže povrijeđen, Livno!


 - Dana, 05.11.2022. godine u 16,50 sati dogodila se prometna nezgoda u ul. Splitskoj u Livnu u kojoj su sudjelovali M. T. V. rođena 1988 godine u Livnu, upravljajući motornim vozilom marke "Citroen " registarskih oznaka O14 T 541 i pješak M.S. rođen 1948 godine u Livnu. Tom prilikom pješak M.S. je zadobio teže tjelesne ozljede te je vozilom HMP DZ Livno prevezen u Županijsku bolnicu u Livno, a potom nakon ukazane liječničke pomoći odvezen u KBC Mostar. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta.

 

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica