Tjedno izvješće od 1.7. do 8.7.2019. godine


Stanje sigurnosti iz oblasti prometa, javnog reda i mira, te kriminaliteta na području Hercegbosanske županije za vremenski period od 1.7. do 8.7.2019. godine:

Nestala starija muška osoba u Livnu


S Internog odjelu u Livnu u vrijeme posjete samovoljno otišao pacijent Mićo K., rođen 1942. godine u Drvaru. Mole se i građani ukoliko primjete nestalog da izvijeste policiju na broj 122.

Radarska kontrola brzine kretanja m/v


Specijalizirana postrojba prometne policije MUP-a K10 će radarom XRD na niže navedenim relacijama i terminima vršiti kontrolu brzine kretanja m/v na području HBŽ, i...

Obavijest o održavanju obuke policijskih službenika


Izvješćujemo građane da će se vježbovno gađanje iz vatrenog oružja policijskih službenika MUP-a K 10 održati dana 3.7. i 4.7.2019. godine od 9,00 do 15,00 sati na strelištu Stolino vrilo u Kupresu.

Tjedno izvješće od 24.6. - 1.7.2019. godine


U vremensko periodu od 24.6. do 1.7.2019 godine na području naše županije dogodilo se 16 prometnih nezgoda, od toga 3 prometne nezgode s nastradalim osobama ( 1 TTO i 3 LTO ), te 13 prometnih nezgoda s manjom mat. štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se devet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad zabilježeno je šest prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar zabilježena je samo jedna prometna nezgoda. U oblasti kriminaliteta zabilježeno je 11 (jedanaest) događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to: - 2 KD " Nasilje u obitelji" ( PP Livno ), - 1 KD " Ugrožavanje sigurnosti" (PP Livno), - 6 KD " Teška krađa" ( PP Livno, PP Kupres, PP Tomislavgrad ), - 1 KD " Krađa " ( PP Livno ), - 1 KD "Izazivanje opće opasnosti " (PP Kupres). Na području HB županije evidentirana su tri prekršaja po javnom redu i miru : - dva prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalni sukob ), - jedan prekršaj po čl. 7. Zakona o javnog reda i mira (ometanje službene osobe u obavljanju službenih poslova).

Provalne krađe po napuštenim livanjskim kućama


Tijekom jučerašnjeg dana (27.6.2019. godine) djelatnici PP Livno su zaprimili više dojava da su na području sela Lipa, općina Livno izvršene provale u pomoćne objekte, garaže kuća čiji vlasnici trenutno ne borave na području naše općine.Tom prilikom su otuđene nepoznata količina raznih tehničkih stvari. Stoga upozoravamo građane, kao i vlasnike da povedu računa o sigurnosti zatvorenih objekata, te da uočavanje sumnjivih radnji i kretanja sumnjivih nepoznatih osoba u blizini stana, kuće i parkirališta građani odmah dojave policiju.

Otuđenje novca iz bankomata na Kupresu


Dana 26.6.2019. godine oko 2,10 sati djelatnici policijske postaje Kupres čuli su snažnu detonaciju, te nakon obilaska grada primijetili su da je oštećen bankomat u sklopu prodajnog centra "Kupres" koji se nalazi u Splitskoj ulici. Mjesto događaja osigurali djelatnici PP Kupres, upoznat Tužitelj , te je daljnji operativni rad u tijeku.

Tjedno izvješće 17.-24.6.2019. godine


U vremenskom periodu od 17. do 24.6.2019 godine na području HB županije zabilježeno je jedanaest prometnih nezgoda od kojih su dvije s nastradalim osobama (1 osoba zadobila teže  i jedna osoba lakše tjelesne ozljede), te devet prometnih s manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno zabilježeno je pet prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad je zabilježeno šest prometnih nezgoda, dok u zoni odgovornosti PU Drvar nije zabilježena niti jedna prometna nezgoda.

Samoubojstvo u B. Grahovu!


    Dana, 18.06.2019 godine u 13,05 sati djelatnici PP Grahovo zaprimili su dojavu da je u stanu u ul M. Tita u B. Grahovu, pronađeno beživotno tijelo R. M. rođen 1962 godine u B. Grahovu. 

Razbojništvo, Livno!


   - Dana, 12.06.2019 godine u 22,13 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je maskira NN muška osoba uz prijetnju vatrenim oružjem, samokresom, izvršila razbojništvo u sportsku kladionici u ul. Kneza Mutimira u Livnu.

 

 

Prethodna stranica Naredna stranica