Posjeta federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka Livnu i Tomislavgradu

 

ramo.jpgDanas je u zgradi Vlade u Livnu, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin primio na radni sastanak federalnog ministra unutarnjih poslova Ramu Isaka.

Na radnom sastanku uz predsjednika Vukadina sudjelovali su ministar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić, policijski komesar Mario Pavlinović, federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, te savjetnik predsjednika Vlade Tomislav Barišić, dok su u pratnji federalnog ministra bili rukovodioci Kabineta ministra Rijada Halilović i Ervin Mušinović.

Teme sastanka bile su opća i sigurnosna pitanja, ustrojstvo policije i mogućnosti napretka na prostoru Hercegbosanske županije, ali i na razini Federacije. Predsjednik Vlade Ivan Vukadin upoznao je federalnog ministra Isaka s turističkim, energetskim i poljoprivrednim potencijalima i mogućnostima Hercegbosanske županije, ali i političkim ustrojem i ustavnim odredbama.

Ministar Lovrić i policijski komesar Pavlinović dotakli su se pitanja vezanih za sigurnost i upoznali ministra Isaka s trenutnim stanjem sigurnosti na prostoru Hercegbosanske županije, brojem djelatnika koji su trenutno dio Ministartva unutarnjih poslova, te o novim djelatnicima koji su završili obuku kroz Policijsku akademiju i odrađuju probni rad u našem Ministarstvu.

Federalni ministar Ramo Isak zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo i pohvalio rad našeg Ministarstva, te naglasio da će dati svoju potporu u budućim projektima, pohvalio je kandidate s prostora Hercegbosanske županije koji su pohađali policijsku akademiju, pohvalio ministra i njegove suradnike što se tiče rješavanja sigurnosnih pitanja, te naglasio da FMUP-a stoji na raspolaganju svima kako na prostoru Federacije tako i na prostoru Bosne i Hercegovine.

Svoju posjetu Hercegbosanskoj županiji ministar federalnog ministarstva unutarnjih poslova je završio posjetom Policijskoj postaji Tomislavgrad.

 

Natrag Ispiši