Početak rada sustava za nadzor prometa u HBŽ

 

Izvješćujemo Vas da je sustav za nadzor prometa ( Smart eye ) na području odgovornosti MUP- a HB Županije  postavljen na magistralnom putu M-16 Šujica-Kupres i na magistralnom putu M-6.1 Livno-Tomislavgrad u mjestu Lopatice počeo s radom 01.09.2021. godine. Počiniteljima prekršaja za koje se nedvojbeno utvrdi da su od 01.09.2021 godine evidentirani kao prekršitelji iz slijedećih članaka:
čl. 33 ( uporaba mobitela u vožnji ),
čl. 34. ( uporaba sigurnosnog pojasa u vožnji ),
čl. 45 . ( prekoračenje brzine),
čl. 209 ( neregistriranost preko 30 dana ) i
čl. 210 stavak 3. (neregistriranost do 30 dana ),
kao i eventualnih drugih članaka iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HB županija se dostavlja obavijesti o počinjenom prekršaju kako bi se utvrđivanjem identiteta prekršitelja istima mogli uručiti prekršajni nalog ili podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ukoliko je prekršitelj u toku jednog dana u više navrata počinio prekršaja iz navedenih članaka, u tom slučaju protiv počinitelja će se podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod mjesno nadležnog suda od strane ustrojbene jedinice gdje je isti prvi put toga dana evidentiran u prekršaju, a u opisu prekršaja navest će se na koliko mjesta je toga dana prijavljeni evidentiran sustavom za nadzor prometa.


 

Natrag Ispiši