Kontrola poštovanja samoizolacije!

 


   U zadnjih par dana na područje HB županije došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja , tj. zemalja koje  su zahvaćene  koronavirusom, prilikom ulaska u BiH, od strane Sanitarnih inspektora uručena su im rješenja o samoizolaciji.

    Policijski službenici MUP-a K 10 i Županijski sanitarni inspektori uprave za inspekcijske poslove HB županije kontrolirali su 47 osoba na području HB županije i tom prilikom utvrdili da tri osobe s popisa putnika koji došli u HB županiji,  nisu poštovale uputa o samoizolaciji, te će protiv njih biti upućen izvještaj prema sanitarnim inspektorima , te će isti biti sankcionirani.

   Također, od strane građana HB županije dobivene su dvije dojave za osobe koje se nisu nalazile na spisku putnika koji su ušli u HB županiju, da ne poštuju samoizolaciju, a da su došle iz rizičnih zemalja, provjerom na terenu utvrđeno je da isti poštuju samoizolaciji, tj. pridržavaju se uputa koje su dobili na ulasku u BiH. 

   Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima koji su došli iz rizičnih zemalja na područje  HB županije da poštuju upute koje su dobilo od Sanitarnih inspektora, kao i odluka kojih je donijela Vlada HB županije. 

    

 

Natrag Ispiši