Demant na priopćenje!

 

  Nakon što se građanin I.K. ponovno obratio medijima priopćenjem u kojem navodi da „Počinioci gnusnog čina premlaćivanja u PP Livno još nisu procesuirani“ a pozivajući se na nas demant iz mjeseca Veljače 2021 godine, ponovno smo prisiljeni demantirati njegove navode iz posljednjeg priopćenja a tj. da je postupanje policijskih službenika u navedenom predmetu bilo u skladu sa pozitivnim Zakonskih propisima, što je utvrdila i sama istraga koja je provedena od strane Jedinice za profesionalne standarde /Odsjek za unutarnju kontrolu/ , također, u tom priopćenju je navedeno da su pojedini policijski službenici iz Odsjeka unutarnje kontrole poslije završetka istrage unaprijeđeni, ne radi se o promaknuću pojedinih policijskih djelatnika već o redovnom rasporedu policijskih službenika unutar same Uprave policije MUP-a.

  Kad je u pitanju sama prometna nezgoda od dana 23.10.2021 godine oko 22,10 sati u ul. Orlovačka u Livnu u kojoj je jedan od sudionika I.K., očevidom na mjestu događaja koji je obavljen od strane djelatnika PP Livno utvrđeno da je I.K. upravljao m/v marke „Škoda“ reg. oznaka J14 A 466 pod utjecajem alkohola ( 1,52 g/kg ), te je Općinskom sudu u Livnu Odjelu za prekršaje podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv istog.

  Na kraju još jednom odgovorno tvrdimo da je postupanje policijskih službenika koji su postupali u predmetu I.K. bilo u skladu s važećim Zakonskim propisima, što je potvrdila i istraga od strane Jedinice za profesionalne standarde / Odsjek za unutarnju kontrolu /.


 

Natrag Ispiši